изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:51 EET
Цветанов се среща с близките на изчезнали хора от Добрич    
НовиниМинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще се срещне в Добрич с майки и близки на безследно изчезнали през 1998 г. осем млади мъже и жени. Тогава началник на Криминалната полиция в града е арестуваният в операция "Наглите" Йордан Костов. Вече 13 години няма нито един разкрит случай. При всеки нов министър на вътрешните работи и нов началник на полицията в Добрич разследването започва отначало и със специално изпратена от София група.


Според Кръстинка Димитрова, майка на изчезналата Румяна, експертите от София не разговарят с близките, а се доверяват на написаното от колегите им.

През февруари родители на безследно изчезналите момичета от Добрич поискаха полицая Йордан Костов да мине тест на детектор на лъжата. Те смятат, че Йордан Костов е свързан с отвличанията на децата им през далечната 1998 г. По това време Костов работи в добричкото първо РПУ и се занимава с разкриване на изчезналите деца.

Йордан Костов беше арестуван и обвинен, че е подпомагал членове на бандата на "Наглите", докато е работил в общежитието в Казичене. Той уреждал отпуски на тартора на бандата Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста и Павел Петков-Павката срещу суми от 2 до 4 хиляди евро. Докато се водели в общежитието, тримата организирали отвличанията на бандата.

"Смятаме, че Костов, който бе ръководител на група в Първо РПУ и разследващ по нашите случаи, а сега е задържан по операция "Наглите" в столицата, е започнал престъпната си дейност още в Добрич. Настояваме да бъде подложен на детектор на лъжата и да бъде разпитан и за нашите случаи. Вече 12 години откакто ние нищо не знаем за децата си", казва Кръстинка Димитрова, майка на водещата се безследно изчезнала Румяна. Тя е категорична, че в годините, когато е бил в Добрич и се е занимавал с техните случаи, винаги е бил любезен с родителите, но така и до днес процентът разкриваемост е нула. "Ние смятаме, че е обвързан с отвличанията на нашите деца", заявяват родителите.  http://www.tvevropa.com
 


Сходни връзки

Цветанов се среща с близките на изчезнали хора от Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди