изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:00 EEST
И кмет попадна в ареста като "мутра"    
Ред и сигурностКъсно снощи операцията "Мутрите" се увенча с арести - кметът на с. Окоп - Георги Георгиев, Йордан Баката, Николай Солингена, Георги Мъката, Георги с прякор Фильо, адашът му с прозвището Шако, Росен Черния и Димитър Пичко. Арестуваните били част от силоваците на Йордан Баката и се занимавали с изнудване, рекет и купуване на гласове, съобщи вътрешният министър.

В Ямбол продължават обиските и проверките в рамките на специализирана полицейска операция „Мутрите”, която започна на 18 май. Според обясненията на Цветанов са хванати „силоваците от групата на Йордан Баката, известни в града с прилагането на силови подходи, изнудване, рекет, купуване на гласове.

„Прави впечатление, че напоследък, задържаните са се профилирали в прехвърляне на партиди за пенсионно осигуряване, като заверките са правени в кметството на село Окоп, община Тунджа”- заяви министър Цветанов.
„Задържани са кметът на село Окоп - Георги Георгиев, Йордан Баката, Николай Солингена, Георги Мъката, Георги с прякор Фильо, Георги – Шако, Росен Черния и Димитър Пичко”, каза министърът.

При обиските и претърсванията са намерени списъци на избирателни секции.

Задържаните при полицейската операция „Мутрите”са емблематични за град Ямбол, каза за „Фокус” кметът на Ямбол Георги Славов. По думите му при операцията са задържани няколко души, за които са открити достатъчно уличаващи доказателства за различна престъпна дейност. Славов каза, че разполага с още информация, но няма да я разгласи, за да не навреди на разследването.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

И кмет попадна в ареста като "мутра" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди