изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:29 EEST
Стачката в Гърция променя движението на международни влакове    
НовиниСофия. Във връзка с обявената 24-часова стачка в Гърция на 20-ти май (четвъртък), временно се променя организацията на движение на международните влакове между България и Гърция, съобщиха от БДЖ. По тази причина днес международният влак „Румъния” от Букурещ за Солун (през София) ще пътува само до София. На следващия ден сутринта (20-ти май) същият влак, който пътува по обратното направление (от Солун за Букурещ), ще замине за Букурещ от Централна гара София, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.

За клиентите на националния железопътен превозвач, които ползват тези два международни влака за пътуване на територията на страната, е осигурен влак в състав от два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.
През днешния ден директните спален и кушет вагони за Атина, които се движат в състава на следобедния международен бърз влак от София за Солун, ще пътуват само до Солун. На 21-ви май (петък) същите два вагона, които се движат в състава и на сутрешния международен бърз влак от Солун за София, ще потеглят от гара Солун, вместо от Атина.
Във връзка със стачката, на 20-ти май (четвъртък) няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.
„Български държавни железници” ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция. 

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Стачката в Гърция променя движението на международни влакове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди