изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:24 EEST
Спецчасти влязоха в големи винпроми    
Ред и сигурност
Задържани са трима дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол при специализирана полицейска операция "Акцизите". В момента се проверяват всички производители на алкохол във винзаводите – Карнобат, Търговище и Пещера, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде агенция "Фокус". По обяснения на дистрибуторите, които пласират в търговската мрежа алкохолите с фалшив бандерол, и по документацията, която имат, алкохолите се взимат от основни производители в България.


"Това, което предприемаме, е да дисциплинираме както производителите, така и дистрибуторите, които зареждат търговската мрежа. Ако се констатират тези нарушения, за които в момента имаме информация и се направят насрещните проверки, смятам, че няма пречка да бъдат отнемани и лицензи. Държавата трябва да бъде адекватна спрямо всеки, който не спазва законите и търси личната изгода", каза още Цветанов.

По думите му, с насрещните проверки, които се правят с основните производители, ще може действително да се увеличи приходната част на бюджета с плащането на акцизи.

„Акцията „Акцизите” е завършек на дейността на полицията през март и април, при които в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол, както и бутилки с алкохол с неистинско съдържание. Това е сравнително малко количество от алкохола, който се намира в търговската мрежа, но в действителност ощетява с големи суми бюджета на държавата. По предварителна оценка щетите на бюджета само от това количество алкохол, надхвърлят 600 000 лева”, заяви министърът.

Анализите на ГДБОП отчитат, че в преобладаващата си част алкохолът е излязъл от лицензирани производители, които са го предоставили на дистрибутори, без да са се отчели пред фиска, допълниха от МВР.
Оттам уточниха, че се проверяват фирми и в района на Ямбол и Плевен.

Националната агенция по приходите (НАП) установява дали количествата алкохол отговарят на това, което е заведено в счетоводството, заяви шефът на данъчните Красимир Стефанов. По думите му ролята на НАП в операцията е да направи пълна инвентаризация на наличните стоки и материали, на съпътстващите материали – бутилки, капачки, бандероли, начин на осчетоводяване, начин на изписване.

От МВР обявиха, че акцията е продължение на предишни, провеждани по линия на фалшивия алкохол. В края на март при операция "Лапачите" бяха намерени 60 000 бутилки алкохолни напитки, производство на големи български фирми, които бяха с фалшиви бандероли. dir.bg

 

 


Сходни връзки

Спецчасти влязоха в големи винпроми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди