изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:47 EEST
Абсурди във Варна след операция Медузите    
НовиниАбсурдите във Варна след операция Медузите нямат край. Общинските съветници във Варна се събраха днес на сесия начело с новия председател Николай Апостолов от ГЕРБ. В същото време Административният съд обяви, че шефът на местния парламент в града е нелегитимен и с този мотив отложи дело.

Административният съд във Варна отложи днес делото срещу такса прокопаване.

Мотивът е, че ответната страна - Общинският съвет във Варна, не била с легитимен представител, тъй като от БСП оспорваха избора на новия председател. Нов шеф на Общинския съвет бе избран, след като бившият - Борислав Гуцанов бе задържан при акция „Медузите".

Абсурдът обаче е пълен, защото, докато съдът отказваше да гледа дело заради незаконност на председателя на местния парламент, в същото време местният парламент започна свое заседание в общината.

Интересен е въпросът дали решенията от сесията на ОбС във Варна няма да се окажат незаконни?

Въпросното дело на Административния съде, което бе отложено за 16 юни заради крамолите в местния парламент, е образувано по жалба на адв. Константин Парчев, представител на фирми за полагане на подземна инфраструктура, срещу текстове от Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и такси и цени на услуги на територията на община Варна, приета от Общинския съвет. В резултат на тази промяна, бяха въведени такси под формата на „цени за услуга" за прокарване през имоти - общинска собственост, на електрически и телефонни кабели; водопроводи и канализации; топлопроводи и газопроводи и т.н. Тя обаче противоречи на Закона за енергетиката и Закона за електронните съобщения.

Припомняме, че шефското място в ОбС остана свободно, след като доскорошният председател на местния парламент във Варна бе арестуван преди около месец при операция Медузите заради далавери с рециклирани автобуси за общинската фирма Градски транспорт. Вчера Варненският окръжен съд пак остави в ареста  Борислав Гуцанов и бизнесмена Даниел Славов - Дънката. Те обжалваха мярката за неотклонение „Задържане под стража" с искане да промени в по-лека, като доводите на адвокатите на Гуцанов бяха, че той е с влошено здраве. Гуцанов, Славов, прокуриста на „Градски транспорт" ЕАД Пенчо Пенчев и главната счетоводителка на транспортната фирма Йоанна Иванова са обвинени, че от 2003-та до 2007 г. са участвали в престъпна група.

http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Абсурди във Варна след операция Медузите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди