изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:42 EET
Министър Цветанов се срещна с родителите на изчезнали добруджанци    
НовиниСлед срещата той се срещна с журналисти, пред които каза: ”Със срокове не бих могъл да се ангажирам, но съм уверил родителите, че се работи и ежеседмично се правят справки по това, което се предприема. За съжаление през този период от време, когато започва изчезването на млади хора от Добрич мутрите са тези, които управляваха държавата с протекцията на политически партии – СИК, ВИС и всичко останало, което се протежираше от политическите партии.


Това, което правим, е да наваксаме онова, което не е направено тогава. Трудно е да вървиш години след събитието, защото разкриването на едно престъпление може да стане много по-бързо и ефективно, когато вървиш по определена следа. Трябва да се работи по горещи следи.  Коства ни много сили и енергия, но съм убеден, че с помощта на всички ще постигнем това, което обществото очаква, да  постигнем да не допуснем подобни съдби и изживявания като на тези хора.
Йордан Костов е човекът, спрямо когото сме предприели действия и е задържан в ареста. Той се разпитва за всичко в цялостната му професионална дейност в годините на работата му в Добрич и София.
Разпоредил съм  на директора на ОД на МВР в Добрич и главния секретар е абсолютно целият ресурс да бъде вкаран, за да се разкрие подбудителството и извършителите на това брутално посегателство на имота на близките на Тошко Тодоров. Версиите и причините са много. Една от версиите е, може би, несъгласието на определени лица, които се облагодетелстваха от корупцията и схемите за ,е са определени лица, които са облагодетелствани от схемите за източване на парите на българските данъкоплатци. Когато виждат адекватна политика в тази насока, естествено е да има и съпротивление. Тошко няма да се предаде.
Затова и другата операция „Акцизи” е насочена към всички които съсипват и ощетяват републиканския бюджет с производството и търговията със стоки, без да са платили акцизите, които дължат на държавата.. По „Акцизи” са задържани три лица – основни дистрибутори и управители на дистрибуторски фирми. В операциите в периода на втората половина на март и април и иззетите над 225 000 бутилки с фалшив бандерол. Анализът, който направихме сочи, че това са количества, които са взети от производителите. Затова днес влизаме във всички основни производители
Днес влизаме във всички основни производители – Търговище, Карнобат и Пещера, в складовите им бази. Разпоредил съм на директорите на областните дирекции в 9 часа да влязат във всички дистрибутори и складови помещения на територията на техните области.
Анализът сочи, че една трета от количествата, които са открити в палетите, са с истински, а две – трети – с фалшив бандерол. С премиера сме разговаряли, че ще предприемем крути мерки съм всички, които не спазват законите, било то и големи производител, които се ползват с най-големите протекции от най-влиятелните хора от държавата, било то и институции, които да не изброявам. Отнемане на лиценз ще има, ако бъде доказано това, което е функционирало като схема. Много са операциите , които се извършват.
„Чиновнкът” е служител на Министерството на икономиката, което се занимава експертността си  относно спечелване на проекти и задаването на параметрите в един конкурс който се е облагодетелствал лично и близки около него с над 500 000 лева. Това е добре свършена работа от криминална полиция за недопускане на злоупотреби от държавния апарат от чиновници, на които разчитаме, а те разчитат само как да откраднат.
Ще бъдем безкомпромисни. В момента контролираме огромни по брой престъпни групи. Чакаме да сбъркат и чакаме да съберем достатъчно документи за тяхната престъпна дейност и да бъдат реализирани. Това е продукт на МВР на база добре организираната работа през последните осем месеца.
Константин Пенчев даде добър урок на един орган – висш
съдебен съвет. Защо бе необходимо той да вземе това управленско решение, а ВСС да не се самосезира от всичко, което излезе в публичното пространство. Вчерашния репортаж по националните телевизии обикновените граждани го казаха да се каже формулата как се става социално слаб гражданин и да излиза магистрат, който да кацва няма нищо незаконно. И магистратите дори не зачитат общо приетите ценности. След като един магистрат приема за нормално децата му да стават социално слаби ,у за да се ползват от протекция, аз не мога да вярвам на реформите, които се извършват с тази система”.
 


Сходни връзки

Министър Цветанов се срещна с родителите на изчезнали добруджанци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди