изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:13 EEST
ОТЛИЧИХА МЛАДИ ТВОРЦИ    
ОбществоУченици изляха своето вдъхновение в красива поезия и проза


Отличените участници в Областния литературен конкурс "Децата на Добрич" творят получиха своите награди вчера. Надпреварата бе организирана от основно училище "Христо Ботев". При участниците с есета от 5 до 7 клас на първо място е Виктор Пасков от СОУ "П.Р.Славейков" за "Войната и мирът за смисъла на живота". Втора е Ева Георгиева от училище "Христо Ботев" - "Устойчивостта на Ботевата поезия срещу времето", а на трето място - Теодора Стоянова от СОУ "П.Р.Славейков" за "Сияние". Поощрителни награди имат Стелина Ивелинова, Георги Димов, Стоян Генадиев, Ева Галинова и Йоанна Панайотова от ОУ "Христо Ботев" и Преслава Михайлова от училище "П.Р.Славейков". При поезията за ученици от 5 до 7 клас първа награда получи Славина Момчева от ОУ "Христо Смирненски" - за цикъл стихове, втора Янул Димитров от ОУ "Христо Ботев" - за "Морето", а трета - Надежда Петрова от ОУ "Св. Климент Охридски" в село Дуранкулак, за "Дете и щърк". Поощрението е за Теодора Недкова от СОУ "П.Р.Славейков".
При по-големите автори на есета - от 8 до 10 клас, на първо място е Женя Панайотова от ПМГ, за "Пред съда на бъдещето". Втори са Калоян и Добромир Цоневи от същото училище - за "Устойчивостта на Ботевата поезия срещу времето", а трета награда получи Росица Стоянова /ОУ "Христо Ботев"/, за "Приятелю, какво добро да ти сторя?!". Първа награда за поезия бе отредена за Венелина Василева /ЕГ/ за цикъл стихове, а втора - за Теодора Стоянова /ЕГ/, за "Да обичам" и Анджелика Вълчева /ОУ "Христо Ботев"/ за "Лоша и щастлива". На трето място е Мария Грънчарова /СОУ "П.Р.Славейков"/ за "Защото", а на четвърто - Росица Стоянова /ОУ "Христо Ботев"/ за "Приятелю...". 
Творбите бяха оценявани от жури с председател Ангел Веселинов и членове - Драгомил Георгиев и Сашо Серафимов.
 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА МЛАДИ ТВОРЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.10 секунди