изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:31 EET
В ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ЖИВОТНИ В ЗООПАРК    
НовиниЗелено училище организира за поредна година зоопаркът в Добрич през лятната ваканция, съобщи ръководителят на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова.

За групата от 20 деца на възраст от 7 до 14 години в периода от 1 юни до 31 юли ще се грижи учител. Децата ще имат занимания както на закрито, така и на открито. Чрез игри ще правят опити по химия, физика, биология. Предвидени са и занимания по български език чрез главоблъсканици и кръстословици. Децата ще се занимават и с приложно изкуство. С природни материали и хартия те ще изработват маски и бижута.
Освен това децата ще се включат в грижата за животните в зоопарка. Те ще участват в храненето на зайчетата и морските свинчета, в прибирането на окосената трева, както и в почистването на зоопарка след наплива от посетители през уикендите. Те ще имат възможност да се грижат и за малкото, което магарицата Събка ще роди точно по време на зеленото училище. За децата всеки петък ще има и пикник с барбекю, обещава С. Венкова.

 


Сходни връзки

В ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ЖИВОТНИ В ЗООПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди