изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:45 EEST
С 2,8 % СА НАМАЛЕЛИ ЗАПЛАТИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
НовиниС 2,8 на сто по-малки заплати са получавали добруджанци през първото тримесечие на годината в сравнение с края на 2009 г., сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Добрич.
 

Средната работна заплата в областта през първите три месеца на годината е била 485 лв., което е с 134 лв. по-малко от средната за страната. Добрич е на 15 място по заплати в страната. Срещу най- много пари традиционно се разписват в столицата, областите Враца, Стара Загора и Варна. В нашата област по-високи са възнагражденията в обществения сектор – средната работна заплата там е 575 срещу 440 лева в частния сектор. Спрямо края на миналата година намалението в частния сектор е с 2,6 %, а в обществения – 2,8%. Най- много пари получават заетите в икономически дейности “Производство и разпределение на електрическа и топлина енергия и на газообразни горива”, ”Финансови и застрахователни дейности”, “Държавно управление.
С 12 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година са наетите на работа в Добричка област. През първото тримесечие на тази година  наетите лица в областта са 33 223.
За първите три месеца на 2010 година най-много работещи са освободени в секторите „Операции с недвижими имоти”, „Хотилиерство и ресторантьорство”и „Търговия и ремонт на автомобили. Спрямо същият период на миналата година най-голямо е намалението на наетите в сферите „Строителство” – 32,49%, „Финансови и застрахователни дейности ” – 30,26%, „Операции с недвижими имоти” – 27,96%.
 


Сходни връзки

С 2,8 % СА НАМАЛЕЛИ ЗАПЛАТИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.35 секунди