изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:23 EEST
Над 15 000 подписа в подкрепа на откриването на Висше Агробизнес Училище в Добрич отиват при министър-председателя Бойко Борисов    
Новини

Вицепремиерът Цветан Цветанов получи документи и подписката за откриване на Висше Агробизнес Училище в Добрич



Инициативният комитет „Граждани за европейско образование и развитие на Добруджа” представи резултатите от проведената застъпническа кампания под наименованието «10 000 подписа за висшето училище на Добруджа». Благодарение на над 50 доброволци, кампанията е събрала над 15000 подписа в подкрепа на Висше Агробизнес Училище от жители на Добрич и региона. В допълнение към тези подписи, електронният вариант на кампанията е подкрепен от над 800 души.

 

На 18 май инициативният комитет предаде подписката на Обществения съвет – настоятелство на Висше Агробизнес Училище, гр. Добрич.

 

 Днес, 19 май 2010 г., Общественият съвет в състав:

 

-   Иван Мандев– председател, председател на Общински съвет гр. Добрич,

-   Желязко Желязков, областен управител,

-    Детелина Николова, кмет на гр. Добрич,

-    Румен Иванов, депутат и член на изпълнителната комисия на партия ГЕРБ,

-     Тодор Радев, председател на сдружение Добруджанско Аграрно и Бизнес училище

 

се срещна със заместник министър-председателя Цветан Цветанов и му връчи петицията с молба тя да бъде предадена на  министър-председателя Бойко Борисов. Петицията включва документи за историята на проекта, гражданската подписка с 15025 подписа, електронната подписка с 812 подписа и 17 подкрепящи писма от областния управител, кметове на Добрич и др. добруджански градове, председатели на общински съвети и сдружения.

 Членовете на Инициативния комитет “Граждани за европейско образование и развитие на Добруджа”, инициирал застъпническата кампания “10000 подписа за висшето училище на Добруджа”, заявиха пред авторите на проекта своята готовност да продължат застъпническата кампания до постигане на положителен резултат.

Инициативният комитет благодари сърдечно на всички подкрепили с подписа си застъпническата кампания, на съдействалите за разпространението на подписката и на предоставилите подкрепящи писма. Специални благодарности получават множеството доброволци в двумесечната кампания за Висше Агробизнес Училище в Добрич – пенсионери, лекари, студенти, преподаватели, библиотекари, служители и др. граждани.  Добруджанци и техни поддръжници от цялата страна заявиха твърдо „ДА“ за откриване на Висше Агробизнес Училище в Добрич. 

 

19 май 2010 г.                          Инициативен комитет

гр.Добрич

 


Сходни връзки

Над 15 000 подписа в подкрепа на откриването на Висше Агробизнес Училище в Добрич отиват при министър-председателя Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди