изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:25 EEST
Нов начин за достъп до интернет    
КитайКитайски учени успяха да осъществят достъп до интернет с помощта на сини светодиоди, съобщава TechNews.bg. Новата технология предава данни чрез модулация на честотата на трептене на светодиодите.



Подобна технология е напълно безвредна за човешкото здраве, докато за мобилните и Wi-Fi комуникации съществуват големи опасения. Освен това LED източниците могат да се използват едновременно и за осветяване на помещенията, в които са монтирани.

Изследователите от Китайската академия на науките твърдят, че техният метод осигурява предаване на данни със скорост 2 мегабита в секунда (Mbps). Трептенето на светодиодите не се улавя от човешкото око.

Светодиодните източници могат да се разполагат на тавана или по стените на помещения, където се изисква достъп до интернет. Засега технологията е все още в експериментален стадий и няма информация кога ще бъде приложена с комерсиална цел. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Нов начин за достъп до интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди