изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:55 EET
Допълнителна експертиза по дело за неплатени пътни такси на ГКПП-Дуранкулак, назначи Добричкият окръжен съд    
Ред и сигурност

37-годишният контрольор на пътни такси Георги Т. Н. от гр. Шабла, област Добрич, не е таксувал с винетки 2061 чужди моторно-превозни средства, с което е причинил щета на Агениця „Пътна инфраструктура” в размер на 13 718, 15 лв. показва основната съдебно-икономическа експертиза, която Добричкият окръжен съд прие днес. В нея са не са включени 231 автомобила, които липсват в ползваната при изготвянето й справка от САД КИС на МВР, за преминалите през работните смени на подсъдимия коли, но са посочени в обвинителния акт срещу него.



 

Срещу Георги Н. е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 03.06.2006 г. – 31.08.2006 г. не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал в Република България през ГКПП Дуранкулак, без да събира винетни такси и да издава квитанции 2 582 моторни превозни средства с чуждестранна регистрация, за които е следвало да събере пътна такса и е причинил вреда на държавата в размер на 23 880,73 лв.

            Държавното обвинение представи справка от ОД на МВР – Добрич, за въпросните 231 автомобила и поиска допълнителна експертиза да установи, колко от тях не са били таксувани с винетни такси. Прокурорът обясни, че справката от ОД на МВР – Добрич, е изготвена от същата национална база-данни, която ползва САД КИС на МВР.  

            Добричкият окръжен съд разпореди вещото лице да установи, кои от тези автомобили не са притежавали валидна винетка и не са таксувани, като изключи тези реекспорт, нов внос на платформа и на собствен ход,  и с валидни винетни стикери, и да ги включи в общия размер на причинената на Агенция „Пътна инфраструктура” щета.

Процесът ще продължи на 11.06.2010 г.

 

20.05.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Допълнителна експертиза по дело за неплатени пътни такси на ГКПП-Дуранкулак, назначи Добричкият окръжен съд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди