изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:59 EEST
Безредици в парламента    
Парламент
Председателят на парламента Цецка Цачева даде извънредна почивка на депутатите, заради, по думите й, "безредици в залата". До това се стигна, след като с гласовете на мнозинството (86 "за", "против" - 39 и петима въздържали се) и след прегласуване беше прието предложението на парламентарната комисия по правата на човека да не бъде одобрен от Народното събрание годишния доклад на комисията за защита от дискриминация за 2009 г


При първото гласуване предложението бе отхвърлено с 56 гласа "за", 38 "против" и 27 "въздържали се".

По време на дебатите, които се водиха най-вече между народните представители от "Атака" и ДПС, бяха разменени обидни реплики.
Михаил Миков от левицата нарече депутати от "Атака" антисемити и ксенофоби. От трибуната той обясни отрицателния си вот, а колегите му от ПГ на "Атака" започнаха да тропат по банките.
Това именно принуди Цачева да даде извънредната почивка.

Дебатът бе изключително остър – депутатите основно се разделиха на два лагера, като най-активни от едната страна бяха депутатите от "Атака", които защитиха тезата за закриването на комисията, а от другата страна народните представители от КБ и ДПС.

DIR.BG

 


Сходни връзки

Безредици в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди