изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:24 EEST
Слави: Не купувайте вестниците на Ирена Кръстева – Делян Пеевски    
ОбществоВ шоуто си Слави и сценаристите разгромиха медийния монопол на Ирена Кръстева и сина й. Те атакуваха и Корпоративна търговска банка, в която се оказаха половина пари на държавните фирми. Под ножа им падна и СИБанк, управлявана от Цветелина Бориславова.

"Не им купувайте вестниците, не ги четете!", призоваха те от екрана на шоуто, визирайки "Уикенд", "Телеграф" и другите издания на медийния монопол на Ирена Кръстева – Делян Пеевски.
От името на колегите си Иво Сиромахов отправи в ефир покана към премиера Борисов – в един от дните на следващата седмица, по негов избор, да гостува в шоуто и да отговори на въпросите на редколегията.
„Натрупаха се много въпроси през последните месеци заедно с въпроса защо половината от парите на държавните дружества се държат в една търговска банка, а именно - Корпоративна търговска банка, и ние искаме да получим отговор. Предприемаме тази стъпка, за да не коментираме събитията в отсъствието на премиера, а след това той да отговаря задочно в някоя друга медия.
Според коментари в интернет редколегията е разкрила как Доган и Борисов всъщност играят заедно.
От няколко дни в публичното пространство зрее скандал. По искане на 13 главни редактори от Съюза на издателите Симеон Дянков даде справка къде са депозирани парите на най-големите държавни фирми. Оказа се, че 48% от тях са в Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, която финансираше медийните покупки на Ирина Кръстева и сина й - депутатът от ДПС и бивш зам.-министър на бадствията в предишното правителство Делян Пеевски. На второ място с 9 % от държавните пари е СИБанк на Бориславова.

 

Afera.bg

 


Сходни връзки

Слави: Не купувайте вестниците на Ирена Кръстева – Делян Пеевски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди