изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:14 EEST
5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА ДОБРИЧ    
НовиниПешеходната зона на Добрич ще бъде ремонтирана със средства по оперативна програма „Регионално развитие”, съобщиха от пресцентъра на общината.


Проектът на стойност 5 013386 лева. Той предвижда мащабна реконструкция на пешеходната зона от площад „Тракийски” до градски парк „Свети Георги”. Община Добрич ще съфинансира проекта с 252 000 лева.
Пешеходната зона или така наречените „жълти плочи” не са ремонтирани от времето на тяхното изграждане през 80–те години на миналия век. Предвижда се също общината със
Ремонтните дейности по мащабния проект ще се реализират в три зони включително и част от улица “Константин Стоилов” с прилежащи междублокови пространства и паркинги. Първата обхваща територията от площад „Тракийски” и бул „Добруджа” до площад Свобода и АЕМО „Старият Добрич”. Втората зона, която ще се обновява включва площта от хотел „Добруджа” до хотел „България”, а третата предвижда частта от площад „Свобода” до бул „3–ти март” и градски парк „Свети Георги”. Цялата площ, която ще бъде ремонтирана и благоустроена е 40,7 дка. Ще се извърши реконструкция на над 29 000 квадратни метра пешеходна настилка. Ще се създадат зелени площи и ще се засадят декоративни дървесни видове и храсти, като общо подобрената паркова среда и озеленени площи са в размер на 11 200 квадратни метра. Върху цялата територия ще се изградят 4 броя детски площадки с монтирани детски съоръжения включително за деца с увреждания. Проектът предвижда още рампи за хора в неравностойно положение, както и монтиране на 89 енергоспестяващи осветителни тела, 76 броя пейки, 14 броя перголи, 865 метра градински бордюри. Върху цялата зона ще бъде обособено 569 метра велотрасе и ще се монтират велостойки за велопаркинги. Целта на Община Добрич с този проект е да подобри жизнената среда, социалния комфорт, достъпа на хора в неравностойно положение и да се повиши конкурентоспособността на Добрич. С тази инвестиция Община Добрич ще осигури както по–добър климат за бизнес, търговия, комуникации и достъп до институциите в централна градска част, така и по – добри условия за свободно време и туризъм.
 


Сходни връзки

5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-05-21 @ 18:19 EEST
Планът е добре, да видим сега изпълнението... Дано най-после градът с най-просторен център да възвърне блясъкът си отпреди двайсетина години.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди