изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:14 EEST
Индийски самолет се разби, над 160 загинаха    
По света
Пътнически самолет със 169 души на борда се разби на летище в индийския град Мангалор. Самолетът на "Еър Индия" е излязъл от пистата. В него са пътували 163-ма пътници и 6-членен екипаж, съобщи вътрешният министър на щата Карнатака пред местна телевизия, цитиран от БТА.


„Всички са загинали. Това е вън от съмнение,” съобщи по телефона заместник-главният комисар на полицията в южния индийски град. По-късно обаче АФП съобщи, че има осем оцелели.
Информационният канал Ен Ди Ти Ви показа тежко обгорял мъж на болнично легло, както и жена на носилка с обезумял поглед. На други кадри бе показано дете, на което се оказва медицинска помощ. Спасителите вече са извадили телата на 70 загинали.

Летището е затворено, а на мястото на катастрофата пристигнаха пожарникари. Местни телевизии показаха кадри как пожарникарите се опитват да загасят обхваналите самолета пламъци. Според очевидци един от двигателите избухнал във въздуха и пламъците обхванали целия самолет, който напълно е изгорял. Над летището се вият кълба черен дим, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Самолетът изпълнявал полет от Дубай. По предварителна информация на борда е имало 19 деца. Пълният списък с пасажерите се уточнява в момента.
Си Ен Ен съобщи, че единият от пилотите е руски гражданин.
Инцидентът стана в 6:30 часа местно време.
Премиерът на Индия Манмохан Сингх изрази съболезнования на роднините на жертвите, предаде ИТАР-ТАСС. Сингх посочи, че семействата на загиналите ще получат по 200 000 индийски рупии (4500 долара).

Все още няма официална информация дали са пътували български граждани на борда на разбилия се самолет в Индия. Това каза говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева, цитирана от "Фокус".
 


Сходни връзки

Индийски самолет се разби, над 160 загинаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди