изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:30 EEST
Гаф във Ватикана: Борисов бил македонски премиер    
По света
Телевизията на Ватикана обърка българския премиер Бойко Борисов с македонския. В репортаж за аудиенцията на министър-председателя при Папа Бенедикт XVI се съобщава, че Светият отец е приел делегация от Македония, предадоха "Дарик" и "Фокус". Репортажът на ватиканската медия бе разпространен от канадска телевизия и вече може да се види в Интернет.


"В събота Папа Бенедикт XVI прие македонска делегация на високо равнище от Македония. Повод за срещата беше празникът на първославянските апостоли и патрони на Европа братята Кирил и Методий. „Следите, оставени от тях, са безбройни”, подчерта папата по време на срещата", се посочва в репортажа.

Според репортажа Кирил и Методий са проповядвали християнството сред славянските народи, превели са Библията и освен това "са формирали дълбоко в душите на народите и националните идентичности". "Те – понесли страдания и враждебност, но преодолели всичките нападки със силата на вярата си и непобедимата вяра в доброто", се казва още в телевизионния материал.

По традиция всяка година по повод 24 май папата приема българска делегация. Тази година делегацията е водена от премиера Бойко Борисов.
 
Визитата на Борисов в Италия започна в друг гаф. С обърнато на обратно българско знаме с червения цвят отгоре - като при война, бе посрещнат на летище „Чампино” в Рим българският самолет на правителствената делегация. При вида на снимащите журналисти, домакините спешно свалиха знамето, обърнаха го и го издигнаха отново - вече с белия цвят отгоре. Секунди след това по стълбичката от правителствения самолет слезе Борисов и водената от него българска правителствена делегация.
DIR.BG

 


Сходни връзки

Гаф във Ватикана: Борисов бил македонски премиер | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Гаф във Ватикана: Борисов бил македонски премиер
Автор: Anonymous да 2010-05-24 @ 17:18 EEST
На кой адрес може да се види в нета?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди