изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:34 EEST
Уволняват предателя на темата за матурата    
Образование
Служителят на образователното министерство, който бе заподозрян за изтичането на информация за темата на матурата по български език и литература, ще бъде дисциплинарно уволнен.


Това заяви министър Сергей Игнатов, цитиран от БТА. Вчера стана ясно, че е задържан Красимир Лефтеров, главен счетоводител в Центъра за интеграция към министерството. Той бил задържан в нетрезво състояние и не оказал съдействие на полицията.

Министърът допуска, че главният счетоводител е узнал темата при прехвърлянето й на Брайлова азбука. Игнатов добави, че очаква доклада от разследването, за да разбере дали над заподозрения има и други служители на министерството, които да са действали по схема.
Ако има мафия в министерството, тя ще бъде изловена, заяви Сергей Игнатов. Целта ни е да работим на чисто, добави той.
 
Министърът уточни, че звеното, чийто главен счетоводител е заподозреният, не се намира в сградата на министерството, а е на бул. "Г. М. Димитров". Възможно е работите на учениците, които са разполагали с темата, да бъдат анулирани, като се приложи "презумпцията за преписване", заяви Игнатов.

Не повече от 60 ученици са разбрали предварително темата, сочат досегашните разчети от работата на служителите на МВР. dir.bg

 


Сходни връзки

Уволняват предателя на темата за матурата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди