изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:23 EEST
Ватикана се извини за объркването с Македония    
По света
Ватикана се извини за медийната грешка, при която българската делегация бе наречена "македонска".


Техническа грешка е предизвикала объркването в новинарския канал на Ватикана, в чиято немска версия с кадри от посещението на премиера Бойко Борисов на 22 май в Светия престол се говори за македонска делегация, съобщиха от външно министерство.
Това става ясно от писмо на говорителя на Светия престол отец Федерико Ломбарди до посолството на България във Ватикана.

"Бих искал да отбележа, че става дума за объркване от технически характер, което е видно и от факта, че каналът на италиански език, който е оригиналът, съдържа коректните текстове, като същото е валидно и за канала на испански език", се казва в писмото.
 
Говорителят на Светия престол отец Федерико Ломбарди изказва искреното съжаление на Ватикана за грешката и информира, че тя е била коригирана.

По-рано в Рим премиерът Бойко Борисов коментира, че не трябва да се обръща внимание на "такива неща". На този празник да търсим подобен конфликт с Македония не е правилно, каза още той.

Визитата на Борисов в Италия започна с друг гаф. С обърнато на обратно българско знаме  - като при война, бе посрещнат на летище „Чампино” в Рим българският самолет на правителствената делегация. При вида на журналистите, които се втурнаха да снимат гафа, домакините спешно свалиха знамето, обърнаха го и го издигнаха отново.
dir.bg

 


Сходни връзки

Ватикана се извини за объркването с Македония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди