изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:03 EEST
16 руски туристи загинаха при катастрофа в Турция    
По света

16 руски туристи загинаха при пътен инцидент в средиземноморската провинция Анталия в Турция. Информацията за катастрофата потвърди и вицегубернаторът на провинцията Мехмет Сейман, цитиран от Анадолската агенция. „Има 16 загинали и 25 ранени", съобщи Сейман, пише БГНЕС.



Автобусът, превозващ туристите, излязъл от пътя при преминаването на мост и паднал в река, уточнява Анадолската агенция. Телевизионни кадри показват как автобусът се е отклонил от пътя и е пропаднал в канавка, след което се е преобърнал. Броят на жертвите включва турският шофьор на автобуса и екскурзоводът. http://www.dariknews.bg/

Катастрофа отне живота на 16 руски туристи в Анталия (ОБЗОР)

25 май 2010 | 11:46 | Агенция "Фокус"
 
Шестнадесет руски туристи са загинали и 25 са получили травми с различна тежест при катастрофата на туристически автобус в Анталия, съобщи руският консул в турския курорт Мирджалол Хусанов.
Инцидентът станал около 5:30 часа в област Аксу, докато автобусът с руската група пътувал от курорта Алания на тридневен тур в Памуккале.
По предварителни данни на турската полиция, водачът заспал на волана и автобусът паднал от 15-метрова височина в река Аксу.
„Минути след катастрофата на място са пристигнали коли на Бърза помощ. Пострадалите при пътнотранспортния инцидент са откарани в различни медицински учреждения (частни и държавни болници),” каза руският дипломат.
„Започнала е идентификация на загиналите и ранените.”
Представители на руското консулство в Анталия обикалят в момента болниците, за да се информират за състоянието на пострадалите туристи.
В катастрофиралия край Анталия автобус с руски туристи е имало пет деца, съобщиха представители на турска застрахователна компания.
„На екскурзията са заминали 41 души, 39 туристи, екскурзовод и водачът на автобуса. Сред туристите е имало пет деца,” отбелязват от компанията, партньор на застрахователя на руските туристи РОСНО.
В съобщението се казва още, че шофьорът на автобуса е загинал при инцидента. Не се уточнява в какво състояние са пострадалите и не става ясно дали децата са загинали или ранени.
Руският президент Дмитрий Медведев изрази съболезнования във връзка с пътнотранспортния инцидент в района на турския курорт Анталия, при който загинаха най-малко 16 руски туристи, съобщи пресслужбата на Кремъл.
Държавният глава нареди на Министерството на външните работи, Министерството на здравеопазването и Министерството на извънредните ситуации да окажат помощ на пострадалите и съдействие на близките на загиналите.
„Отделно поръчение получи главният прокурор Юрий Чайка - да се включи в разследването на турските следствени органи за изясняване причините за трагедията,” съобщават от руското президентство.
Министерството на извънредните ситуации на Русия изпрати в Анталия самолет за евакуацията на ранените при катастрофата на туристически автобус в Турция руски граждани, съобщи Ирина Андрианова, говорител на министерството.
По-късно министерството откри „гореща линия” във връзка с катастрофата.
„В Центъра за психологическа помощ на Министерството на извънредните ситуации работи гореща линия на телефон 8-495-626-37-07, на който освен психологическа подкрепа може да се получат консултации и да бъде уточнен списъка на загиналите и пострадалите,” информират от пресслужбата на ведомството.
 


Сходни връзки

16 руски туристи загинаха при катастрофа в Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди