изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:42 EEST
Четирима ”регистратори” задържани в КАТ-Бургас    
Ред и сигурност
Четирима души са били задържани при специализирана полицейска операция, проведена в КАТ-Бургас. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Той уточни, че „задържаните са действали като организирана престъпна група, осъществявала регистрация на крадени автомобили". Сред задържаните има двама служители на КАТ-Бургас, които са работели по каналите за сверка на номерата от рамите и двигателите на регистрираните и пререгистрираните автомобили.


Задържан е един посредник за осъществяване на регистрациите, както и собственик на печатница, в която са отпечатвани документите, необходими за регистрирането на автомобилите. „Става дума за 14 луксозни БМВ Х5, Х6, както и „Тойота Ландкрузер", които са били регистрирани с номерата на бъдещата рама. След това са пренабивани номерата на рамата на крадения автомобил", уточни министърът на вътрешните работи.

От няколко месеца се следи и документира дейността на задържаните при операция „Регистраторите” в Бургас. Това директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас комисар Милен Димитров. Задържаните не са държавни служители, а са били наети по трудови правоотношения. Не се очаква да има нови арести в рамките на тази операция, посочи още Димитров.

Петима души бяха арестувани в края на април при полицейска операция в София с кодовото име "Регистраторите". Задържани бяха хора, които при регистрацията на автомобили в КАТ са избягвали плащането на екотакси.  Софийският градски съд остави за постоянно в ареста групата на "Регистраторите". За ръководител на групата се смята Атанас Тасев. Останалите задържани са Радослав Гоцев, Желязко Калинов, Денислав Йорданов, Ангел Илиев. dir.bg
 


Сходни връзки

Четирима ”регистратори” задържани в КАТ-Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди