изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:37 EET
ДОБРИЧКИЯТ ГУБЕРНАТОР НАБЛЮДАВА МОРСКО УПРАЖНЕНИЕ    
НовиниОт пресцентъра на областната администрация съобщиха, че областният управител на Добрич Желязко Желязков е бил гост на провелото се на 23 май в акваторията на Варна международно морско хуманитарно упражнение.

Оттам уточняват, че датата е избрана така, че да съвпадне с присъствието в същото време в порт Варна на ветроходната регата "Исторически морета - Тал шип". Организатор на учението е НПО "БУЛСАР", с подкрепата на адмирал Романо Гранди, Италия. Участие в  Международното морско упражнение взеха доброволчески структури от Италия, Турция и Хърватска, както и младежки  групи, съставени от учащи се в професионалната морска гимназия "Св. Николай Чудотворец" - Варна и от град Поморие. Целите му бяха демонстрация на възможностите на доброволческите морски формирования за действия в екстремни бедствени морски ситуации и кризи, на възможностите за международно доброволческо сътрудничество в сферата на предотвратяване и ликвидация на последствия от морски катастрофи с масов характер, както и да се покаже създаденото вече начало на международно Черноморско-Средиземноморско доброволческо сътрудничество в изключително важната дейност за защита на човешкия живот по море в условията на кризисни ситуации и повод за привличане на вниманието и на други страни от региона за създаване на подобни доброволчески структури. Наред с всичко това се показаха и възможностите на публично-частното партньорство за изпълнение на държавни задачи по защита на човешкия живот и превенция за екологията на морето край нашите брегове.
Ж. Желязков е убеден, че присъствието на представители на държавни институции на международното упражнение на 23 май във Варна показа съпричастността на тези структури за реализация на доброволческата дейност, приноса й за икономическо и социално сближаване и засилване на солидарността - една от основните ценности на Европейския съюз, както и на позицията на ЕС, че "доброволческата дейност е ключов елемент за подкрепата на общностните програми за развитие, особено в държавите-членки на ЕС и най-вече за тези, които са преминали през посткомунистически преходен период" -  добавят от пресцентъра.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИЯТ ГУБЕРНАТОР НАБЛЮДАВА МОРСКО УПРАЖНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди