изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:48 EEST
ПРЕИЗБРАХА Г. ЖЕЛЕВ ЗА ЛИДЕР НА НДСВ    
ПолитикаХристина Христова: Оценката ни за управлението на ГЕРБ е 3.5

Председателят на НДСВ Христина Христова бе в Добрич за участие в областното отчетно-изборно събрание на НДСВ, което се проведе в края на миналата седмица. Тя връчи грамота на спечелилата първа награда от конкурса на Младежкото НДСВ “Свободата на реда и редът на свободата” Велизара Иванова от Добрич, която ще посети Брюксел и ЕП,  където ще я посрещнат евродепутатите на жълтите д-р Антония Първанова и Станимир Илчев. Пред всички досегашният лидер на НДСВ в областта д-р Георги Желев отчете дейността до момента и направи анализ на резултатите на партийната организация на областно ниво от изборите през 2001 г. досега.  В хода на това той отчете като грешка явяването на НДСВ в Добрич на местни избори 2007 г. в коалиция с други партии и добави, че на предстоящите такива НДСВ ще се яви със свой кандидат за кмет и самостоятелна листа. Поставен беше въпросът за създаването на структури по места, както и за привличането на млади хора. Голяма част от участниците в заседанието поискаха да се подобри връзката между общинските, областното и централното ръководства на партията. Желев бе преизбран с пълно мнозинство за областен председател, като стана ясно, че  следващото заседание на Областния съвет ще се проведе през юни, когато ще се одобрят Общинските съвети и ще се създаде Звено за координация. Тогава ще бъде утвърден и областният председател на МНДСВ .
Пред журналисти Христова обяви, че НДСВ дава оценка от 3.5 на управлението на ГЕРБ. “Ние сме партия с 8-годишна история, всичките в управлението. Силно сме обезпокоени от това, което става в момента. България остана единствената страна-членка на ЕС без антикризисни мерки. За четирите месеца на 2010 г. приходите са с 1 600 хил. лв. по-малко в бюджета, спрямо 2009 г., а са похарчени 500 млн. лв. повече. Правителството вече похарчи 2 млрд. лв. от резерва и сега се искат нови 2 млрд.лв. от него. Досега правителството води страната на принципа на пробата и грешката” - каза Хр.Христова.
Тя призна, че досега жълтата партия не е отдавала нужното значение на местните избори. “След конгреса, който проведохме м.г., започна консолидация на партията и се подготвяме усилено за предстоящите местни избори” - каза лидерката на жълтите. Попитана - Меглена Кунева ли е кандидатът за президент на жълтата партия, Христова заяви: “Ние не сме се явявали на президентски избори. Досега имена не са коментирани и не са водени разговори с Меглена Кунева, но смятам, че имаме потенциал да извадим не една, а няколко кандидат-президентски двойки”.
 


Сходни връзки

ПРЕИЗБРАХА Г. ЖЕЛЕВ ЗА ЛИДЕР НА НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди