изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:15 EEST
ПО ЖЕНСКА ЛИНИЯ - БЪЛГАРИТЕ - БЛИЗКИ С ГЪРЦИ, РУМЪНЦИ И УНГАРЦИ    
ЛюбопитноИзследваха популацията преди 7 800 г. Нов медикамент удължава живота на болни от рак на дебелото черво. Това обяви проф. Иво Кременски

На провелия се традиционен форум на фондация МОСТ в Албена проф. Иво Кременски - ръководител на националната генетична лаборатория, обяви, че са изследвани популациите от хора и тяхното движение преди 7800 г. Нарочна експедиция до Памир е донесла ДНК-материал, който спациалистите са проучили. “По това време, преди 7800 г. не е имало славяни, не е имало българи, езикът - един бог го знае какъв е бил. Тези 25 % от мъжете, които ходят по улиците в момента, са от тук. Не всички българи са дошли от Памир, 25 на сто са били тук и преди 7 800 г. Колегите от Памир ни донесоха ДНК от мъже и жени, но ние изследвахме само предаваната по женска линия - да видим откъде са жените. Оказва се, че сме близки с гърци, румънци и унгарци” - заяви Кременски. Това е поредно изследване, доказващо движението на популациите.
Професорът съобщи новости и при лечението на онкологични заболявания. “От тази година има осигурено лекарство за удължаване живота на болни от рак на дебелото черво с най-тежки форми на метастазиране” - каза той, като поясни, че с него могат да бъдат лекувани такива пациенти, които нямат определена мутация в определен ген. Изследванията на специалистите са показали, че такива са 50 на сто от болните. Такова ново лекарство има и за дребно клетъчния рак на белия дроб, добави още професорът, като уточни, че и двете лекарства са осигурени от здравното министрество, лабораторията е готова и започва да работи. Дори вече 7 души с рак на дебелото черво, след преминали изследвания, се лекуват и се очаква в лечението да се включат още 7 души. “От 28 души,  изследвани за рак на белия дроб, които да отговорят на условия за лечение с препарата, сме открили засега само двама” - добави проф. Кременски, като добави,че ще бъдат изследвани 500 души.
Ние сме виновни, че българи, болни от рак, отидоха в мексиканската клиника, за която бе излъчен и филм, каза още проф. Кременски. Това е аморална история, за която вина носят и специалистите, които чрез медиите трябваше веднага да покажат, че става дума за измама, категоричен е специалистът.
 


Сходни връзки

ПО ЖЕНСКА ЛИНИЯ - БЪЛГАРИТЕ - БЛИЗКИ С ГЪРЦИ, РУМЪНЦИ И УНГАРЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди