изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:43 EEST
Детето аутист отвлечено за донор?    
Новини
Психар пуска муха, че предстои операция за отстраняване на бъбрека на изчезналия Веско. Заплахи за рязане на уши и псувни на майка напълниха групата в помощ на издирването на изчезналото дете от Курило.


Малкият аутист Веселин Игнатов, чиито снимки с призив „Издирва се” висят по автобусните и трамвайните спирки из цяла София, си намери неочакван приятел в лицето на психар, който не може да си контролира агресията. Лицето, представящо се за Владимир Бойчев, пуска мухата, че детето е било отвлечено заради донорска операция и предстои отстраняването на бъбрека му.

Работата става още по-заплетена, след като се разбира, че психарят е пуснал обява, в която предлага бъбрек от млад донор. В същото време близките на изчезналото момче са го смятали за добронамерен и са му дали права във фейсбук групата на модератор. Мускулестият тип злоупотребява, като открива СМС линия, на която набира средства, уж за да помага на семейството. Групата дами с детективски амбиции обаче го забиват с неудобни въпроси, вследствие на което са им отправени зловещи заплахи от лицето, представящо се на различни места като мениджър продажби в „Армормат” ООД.

21-годишният Владимир Бойчев посочва за себе си, че има „ОТЛИЧНА КОМПИЮТАРНА ГРАМОТНОСТ”, а скалъпените му истории за това как е забелязал детето с придружителка близо до сградата на столичната полиция, вследствие на което е бил уволнен от работодателя си, за да не раздува историята, се убиват за полицейско разследване.

Психарят трие най-компрометиращите го постове и обявите за продажбата на бъбрека от млад донор от bezplatno.net (http://www.bezplatno.net/listing-504393-PRODAVAM_BUBREK.html.), но детективките са си направили скрийншотове и само чакат специалиста по компютърни престъпления Явор Колев от ГДБОП да прояви интерес, за да го засипят със сигнали срещу маниака, който подлуди групата в помощ на издирването на Веско.
Не е изключено 21-годишният Владимир Бойчев, ако това е реално съществуващо лице, да е вързан с изчезването на малкия Веселин.

След започналите разкрития по адрес на мошеника, който уж е съпричастен към издирването на изчезналото дете, той е закрил отворената от него СМС линия, на която е приемал и обаждания. Подозренията са, че зарибявката е била за импулсен телефон, с който е одрусал мераклийките да разнищят историята докрай. Твърди се обаче, че е имал достъп и до банковата сметка, открита със знанието и позволението на близките на изчезналото дете, което вече идва в повече.

Психарят се изкарва компютърен факир и заплашва разобличаващите го с критики, че ще им изнамери IP-тата и ще ги посети лично, за да ги разкости. Името на Бойчев се оказва, че фигурира и в сайт за измами, където го обвиняват в кредитни измами, кражби и рекет. Телефоните, на които е приканвал да му се обаждат хората с информация за детето пък са: 0877514612 и 0876370376.


Банковата сметка, до която се твърди, че Бойчев е имал достъп, е в Тексим банк и е на името на бащата на момчето Димитър Владимиров. Вуйчото Симеон Бозуков, който е най-активен в инициативата за търсенето обаче изрично подчертава, че групата, в която участват над 120 000 души не събира пари.


Камен Димов, БЛИЦ

ПОМОГНЕТЕ ДА НАМЕРИМ ВЕСКО!

 


Сходни връзки

Детето аутист отвлечено за донор? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди