изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:09 EEST
Яне Янев и външният министър на Израел със съвместно изявление срещу Атака и антисемитизма    
Политика Лидерът на РЗС Яне Янев и заместник-министърът на външните работи на Израел направиха съвместно изявление, осъждащо последните антисемитски изявления на партия Атака.Лидерът на РЗС Яне Янев заедно с делегацията от РЗС се срещнаха вчера със зам.-министъра на външните работи на Израел Дани Аялон в Йерусалим. При извънредни обстоятелства за пръв път от 1948 г. израелското външно министерство и български политически лидер излязоха с съвместно изявление, осъждащо антисемитизма и расизма в България.

Те призоваваха да се предприемат бързи действия за предотвратяване на бъдещи расистки коментари от страна на представители на партия Атака.

Срещата беше спешно организирана по повод последните антисемитски изявления на Волен Сидеров и публикации във в. Атака. Израелският зам.-министър на външните работи изрази загрижеността на Израел по повод тези изказвания и сподели увереността си, че антисемитизмът и расизмът трябва да бъдат унищожени в зародиш, тъй като ще навредят сериозно на демократичното развитие на обществото. Той изрази признателността на държавата Израел по повод активността на лидера на РЗС в осъждането на ксенофобските изказвания и оцени приятелството му с израелската нация.

Според Яне Янев България и Израел са исторически свързани и добрите взаимоотношенията между двете нации са изключително важни. Г-н Янев заяви, че България трябва да възприема Израел като стратегически партньор, а отношенията между двете държави да се разглеждат със същата важност, както отношенията със САЩ и ЕС. Във връзка със ситуацията в Близкия Изток лидерът на РЗС подчерта, че България е не по-малко заплашена от Израел, защото има нарастващ ислямски фундаментализъм, чрез който се правят опити за дестабилизация на вътрешна структура на мирното българско общество подчерта той.

Янев повдигна въпроса относно придобиващата сериозни измерения политическа репресия в България и тревожните опити на Правителството да се нарушават основни човешки права и свободата на словото в държавата. Той свърза тази тенденция с влиянието на Атака в дейността на управляващото мнозинство.

Делегацията на РЗС в Израел проведе среща и с председателя на дясната партия „Кадима” г-жа Ципи Ливи, на която двамата партийни лидери се разбраха да продължат взаимодействието между сродните партии.

Заместник-министърът на външните работи г-н Даниел Айялон се срещна в понеделник, 24 май в Йерусалим с депутата от българския Парламент Яне Янев, лидер на партия „Ред, Законност и Справедливост. Заместник-министърът на външните работи Аялон информира г-н Янев за настоящата политическа ситуация в региона и двамата обсъдиха начините за засилване на сътрудничеството между България и Израел. Двамата също така осъдиха скорошните антисемитски изявления на партия Атака и призоваха за предприемане на превантивни мерки за спиране разпространението на това явление.

Г-н Аялон наблегна, че българо-израелските отношения са важни и ще продължат да се развиват чрез сътрудничество в различни сфери. Той допълни, че Израел ще продължи да осъжда и да работи срещу всеки акт на антисемитизъм, независимо къде по света е проявен той.

Председателят Янев заяви, че РЗС остро се противопоставя на антисемитски тенденции, които набират сили в България и ще продължи да търси партньори по целия свят за преодоляване на този негативен феномен.

Afera.bg

 


Сходни връзки

Яне Янев и външният министър на Израел със съвместно изявление срещу Атака и антисемитизма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди