изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:13 EEST
ОБЩОБЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО”    
КултураТой се провежда за седми път в Каварна. Ще участват 1350 българчета от страната и чужбина

За седми път Каварна става духовна столица на българския фолклор. На 28, 29 и 30 май триста и петдесет българчета от чужбина и хиляда от България ще се надиграват и надпяват в рамките на седмото издание на Общобългарския младежки фолклорен събор „С България в сърцето”. Той се организира от продуцентска къща „Пирина” и Община Каварна.
Официалното откриване на събора ще бъде на 28 май от кмета на община Каварна Цонко Цонев и народния певец Илия Луков. Музикалният форум се реализира по проект BG051РО001.4.2-03/438/24.09.2009г. „Интеграция на децата и младежта в образованието и обществото, чрез изкуство и спорт”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.2.03 „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз  чрез  Европейския социален фонд.
Тази година съборът е под патронажа на министъра за българите в чужбина Божидар Димитров, който е подготвил подаръци - българска литература и библии за българчетата от Молдова, Украйна, Македония, Албания, Косово, Сърбия и Румъния.
Изпълненията на участниците в трите дни на събора ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова – фолклорист и писател.  Най-добрите участници през деня ще вземат участие във вечерните гала-концерти. В програмата са включени ревю на народни носии, избор на мис и мистър фолклор и надиграване с кръшна ръченица.
В галаконцерта, който ще е на 28 май ще участват оркестър „Нашенци”, народните певици Кристина Карамфилова, Веселка Стамболиева и Галя Харалампиева. За 29 май са поканени народните певици Ваня Вълкова, Таня Величкова и Кичка Христова. Същият ден е предвидена среща на бесарабския поет и писател Владимир Калоянов с участниците от събора, както и възстановка на Каварненското въстание от 1877 г., която ще започне в 18 ч. На 30 май народният певец Илия Луков ще представи песните от новия си албум заедно с танцова формация „Пирина” и народните певици Любка Рондова и Калинка Вълчева.
 


Сходни връзки

ОБЩОБЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди