изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:48 EEST
Катастрофата с Качински - грешка на екипажа    
По света
Грешка на екипажа е причината за катастрофата на полския президентски самолет Ту-154 край Смоленск, при която загинаха Лех Качински и съпругата му Мария заедно с още над 90 души. Това съобщи ръководителят на полската държавна комисия за разследване на авиопроизшествия Едмунд Клих, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА.


Самолетът се разби на 10 април при опит за кацане в условия на гъста мъгла.

Пилотите пренебрегнали всички предупреждения за опасност на автоматичната система за сигурност на борда и поели прекомерен риск, каза Клих за полския всекидневник "Жечпосполита". По мое мнение пилотите неколкократно са игнорирали предупрежденията на автоматичните индикатори за близост до земята и необходимост от издигане. Тези предупреждения били пренебрегнати, посочи Клих, цитиран от Франс прес, цитирана от БТА.

Когато се оказали на 100 м височина, е трябвало да наберат височина, вместо да мислят, че ще успеят да се приземят в изключително трудни метеорологични условия на летището в Смоленск (Западна Русия), каза той. Опасната маневра, довела до катастрофата, не е изключение - пренебрегването на процедурите е широко разпространено сред военните летци, отбеляза Клих.

Вчера Клих потвърди, че в момента на катастрофата в пилотската кабина се е намирал главнокомандващият полските ВВС генерал Анджей Блашик, но подчерта, че нищо не подсказва той да е оказал пряк натиск върху пилотите. Клих обаче намекна, че самото присъствие на генерала в кабината би могло да повлияе на екипажа.  dir.bg

 


Сходни връзки

Катастрофата с Качински - грешка на екипажа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди