изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:13 EEST
ЗАДЪРЖАХА ДВАМА, ОТВЛЕКЛИ И ЗАВЪРЗАЛИ ЧОВЕК ЗА ДЪРВО В КОБАКЛЪКА    
Ред и сигурност На 26.05.2010 г. около 12,30 ч. в ОДЧ на Първо РУ е получено съобщение, че в местността „Кобаклъка” на 200 м. от главния път е намерен човек завързан за дърво. Изпратеният автопатрул на Първо РУ установява лицето В.М. на 23 г. от гр. Добрич завързан за дърво с автомобилен предпазен колан. По данни на лицето на 25.05.2010 г. около 22,00 ч. в гр.Добрич вървейки по бул.”Русия” до него спира автомобил „Фолксваген Голф”, като  маскирани лица чрез употреба на физическа сила и заплаха го принуждават да влезе в автомобила и го отвеждат на горепосоченото място.

 

          След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в ОД на МВР са задържани заподозрени в извършване на престъплението две лица. Това са С.Н. на 23 г. и С.И. на 40 г. и двамата от гр.Добрич. Работата по документиране на случая  продължава. Образувано е досъдебно производство.

            -На 26.05.2010 г. около 07,00 ч. във Второ РУ по телефона се тъжи С.К. на 68 г. от гр.Варна за това, че за времето от 21.05.2010 г. до 26.05.2010 г. неизвестен извършител чрез взлом е  проникнал в стопанска постройка в имота му в с.Ново Ботево, община Добричка и извършил кражба на циркуляр-без двигател, оградна мрежа-12 метра, ермомелачка-ръчна изработка-без двигател и крик. Образувано е досъдебно прозводство.

            -На 25.05.2010 г. в 17,30 ч. в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от  73 г. мъж с инициали Д.И. от гр.Генерал Тошево за това, че около 14,00 ч. е провел телефонен разговор от домашния си телефон с неизвестни лица, които са го въвели в заблуждение и са му отнели сумата от 1200 лв. Незабавно е сформирана оперативна група, която при извършената проверка е установила, че на 25.05.2010 г. около 14,00 ч. на домашния телефон на тъжителя се е обадило лице, което се представило за дъщеря му и му казало: „ Татко в полицията сме във Варна,  съпругът ми направи беля, удари едно дете и сега не го пускат”. След това по телефона му се е обадил мъжки глас, който му обяснил, че трябва да събере сумата от 10 000 евро, за да оправят нещата със зет му и да не го съдят. Потърпевшият обяснил, че не може да събере толкова пари, а има в наличност само 1200 лв. По късно е последвало ново обаждане с инструкции как да бъде предадена събраната сума. След около 5 минути в дома му е дошъл мъж на който тъжителя е предал пакет със събраната сума.  След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в РУ гр.Генерал Тошево е задържан С.М. на 22 г. живущ в с.Йовково. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

            През денонощието на територията на областта няма станали   пътно-транспортни произшествия.

                        Възникнал е  1 пожар с минимални материални  щети.

27 май 2010 г.                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ДВАМА, ОТВЛЕКЛИ И ЗАВЪРЗАЛИ ЧОВЕК ЗА ДЪРВО В КОБАКЛЪКА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАДЪРЖАХА ДВАМА, ОТВЛЕКЛИ И ЗАВЪРЗАЛИ ЧОВЕК ЗА ДЪРВО В КОБАКЛЪКА
Автор: Anonymous да 2010-05-27 @ 16:56 EEST
Вече не ги съжалявам тия малоумни пенсионери.Всеки ден се говори и пише за такива случаи и все се намира някой "беден и гладен"баламурник.
ЗАДЪРЖАХА ДВАМА, ОТВЛЕКЛИ И ЗАВЪРЗАЛИ ЧОВЕК ЗА ДЪРВО В КОБАКЛЪКА
Автор: Anonymous да 2010-05-27 @ 17:36 EEST

Това е в сайта на "Актуално" http://goodchoice.actualno.com/news_300088.html

Кое е е вярно !?

 

Човек, завързан за дърво в местността Кобаклъка край Добрич, е открит от полицията след подаден сигнал, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 26 май около 12,30 ч. в дежурният в Първо районно управление на полицията е получил съобщение, че на 200 метра от главния път е намерен човек, завързан за дърво. Изпратеният автопатрул е открил 23-годишния В.М. от Добрич. Той е бил вързан с автомобилен предпазен колан.

Потърпевшият е обяснил, че предната вечер около 22 ч. докато е вървял по булевард "Русия" в Добрич до него е спрял лек автомобил "Фолксваген Голф". Маскирани след като употребили сила и заплахи, го принудили да влезе в автомобила. След това са го отвели в крайградската гориста местност.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия са задържани двама заподозрени в извършване на престъплението. Те са на 23 г. и 40 г. и са от Добрич.

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство, съобщават още от ОД на МВР


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди