изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:50 EET
Набъркаха и Гиньо Ганев с ”Октопода”    
Парламент В парламента депутатът Тодор Великов, избран с листата на РЗС, свърза името на омбудсмана Гиньо Ганев с Алексей Петров. „Колко пъти Гиньо Ганев е присъствал на басейна „Спартак” в разговори с лицето на „Октопода” Алексей Петров?”, попита народният представител от парламентарната трибуна, цитиран от "Фокус".

"Разбира се, че го познавам. Разбира се, че ходя в този басейн. Защото Алексей Петров е преподавател в този университет, в който аз имам също своите хоноровани лекции и нямам право да не познавам хора, само защото са обвинени. Като ги осъдим, ще имаме съответно отношение”, отговори му Ганев.
Той коментира, че дотогава не бива да се правят внушения, а истинският смисъл на демокрацията е да общуваме с всички, независимо в какво положение са.

Словесната престрелка между двамата се разигра по време на обсъждането на годишния доклад за дейността на омбудсмана през 2009 г. От РЗС обявиха, че са против приемането на документа.
"Основната ни резерва е свързана с абсурдно становище на омбудсмана по отношение на т.нар. царски имоти. Явно Гиньо Ганев връща услуга на царската партия и лично на Симеон Сакскуборгготски по масонска линия", заяви  независимият депутат Емил Василев, също избран с листата на партията на Яне Янев.

Неотдавна омбудсманът определи като неоснователни твърденията, че царската реституция е незаконна. Според него тези твърдения не почиват на сериозни правни аргументи и се разминават с фактите и документацията, съхранявана в държавните архиви. Ганев припомни, че правото на частна собственост е не само конституционно защитено, но е и гарантирано от международни актове за правата на човека, по които България е страна.

По повод днешните критики в парламента, той отговори така: „И фамилията на Сакскобургготски са граждани. Те се обръщат по този въпрос към омбудсмана. Не е ли необходимо този въпрос да се решава от съдебните органи? Откъде- накъде едно Народно събрание си позволява да взима решение, което изземва правомощията на съда (през декември парламентът отне правото на Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза да се разпореждат със земи и имоти - б. р.)".
Той заяви още, че институцията, която представлява, се гордее с решението, което е взела за царските имоти.

В крайна сметка парламентът прие доклада на омбудсмана с подкрепата и на БСП, и ДПС, предаде БТА. През миналата година до него са подадени 2686 оплаквания, които са с 12% повече в сравнение с 2008 г. Отправените сигнали и жалби от 2005 г. до края на 2009 г. са общо 11 453. Оплакванията от гражданите най-често са свързани с предоставянето на обществените услуги, социалните дйности и проблемите на собствеността. dir.bg

 


Сходни връзки

Набъркаха и Гиньо Ганев с ”Октопода” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди