изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:36 EEST
СПЕЦОПЕРАЦИЯ "ДАЛАВЕРАТА" СРЕЩУ СЛУЖИТЕЛИ НА АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ"    
Ред и сигурностДо момента са задържани петима души, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.  В отговор на журналистически въпрос в парламента вицепремиерът допълни, че акцията кореспондира със справка, свързана с митниците, която е предал на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Симеон Дянков.

"Операциите, които се провеждат в страната, се координират с тези, които биха могли да помогнат за разследването, в тази посока е информиран премиерът и министър Дянков", отговори Цветанов на въпрос дали акцията е координирана с директора на агенция "Митници" Ваньо Танов.

Конфликтът между двамата се разрази на 17 май, след изказване на министъра, че митниците не си вършат работата и не могат да се справят с контрабандата на цигари. От своя страна Танов контрира, че не митниците, а ГДБОП е службата, която трябва да пресече контрабандните канали.
"Цветанов не може да говори безотговорно, той е наясно, че за да се справим с контрабандата, трябва сериозна оперативна работа", каза тогава митническият шеф.

Запитан колко операции е провело МВР от началото на мандата на това правителство, днес Цветанов отговори, цитиран от "Фокус": "Не бих ви казал точната цифра, защото ежедневно тя се променя. Но това, което мога да ви уверя е, че е достатъчно, за да бъде респектирана организираната престъпност и естествено, че има и своята превенция за недопускане на подобен тип престъпления, извършвани през последните 20 години".  dir.bg

 


Сходни връзки

СПЕЦОПЕРАЦИЯ "ДАЛАВЕРАТА" СРЕЩУ СЛУЖИТЕЛИ НА АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди