изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:40 EEST
ПРОВЕДЕ СЕ РЕГИОНАЛНАТА БОРСА "ЗАЕДНО - СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИ"    
НовиниФорумът бе част от изпълнението на Стратегията за корпоративна социална отговорност

Първата регионална борса "Заедно - социално отговорни" се проведе вчера в областната администрация и бе организирана със съдействието на Търговско-промишлената палата. В нея взеха участие областният управител Желязко Желязков и неговата заместничка д-р Катя Ганова, управителят на НОИ Христина Митрева, представители на Министерството на труда и социалната политика, на ТПП, на различни институции, имащи отношение към темата. В основата на инициативата стои въпрос, който в условията на криза има все по-голямо значение - за бизнеса и отговорността му пред обществото за постигане на икономически и социален просперитет, заяви в началото Христина Митрева. Тя акцентира върху социално отговорното поведение и осъзнаването на необходимостта от промяна в тази посока. Хр. Митрева говори още за спазването на социалните стандарти, полагането на достоен труд, доверието към дейността на компанията и т.н. Тя посочи, че Стратегията за корпоративна социална отговорност има няколко направление - защита правата на човека, борба с корупцията, защита на потребителите и др. И добави, че не е лесно да се внедри социална отговорност в компаниите и поради тази причина популяризирането на добри практики е особено важно.
Стратегията за корпоративна социална отговорност за периода 2009-2013 г. бе приета от Правителството през ноември миналата година. Тя цели създаването и укрепването на благоприятна среда за осъществяване на социално отговорни практики за активно доброволно участие на всички заинтересовани страни - държавните институции, бизнеса, организациите на социалните партньори, неправителствените организации, академичните среди, медиите и др. Стратегията се позовава на целите на обновената Лисабонска стратегия, както и на редица други документи на Европейската комисия, в които се дават насоки за реализиране на корпоративни социални практики в държавите-членки на ЕС. Първият план за изпълнение на стратегията обхваща периода 2009-2010 г. и включва мерки за повишаване на осведомеността и капацитета на заинтересованите страни относно същността на концепцията за колективната социална отговорност.
 


Сходни връзки

ПРОВЕДЕ СЕ РЕГИОНАЛНАТА БОРСА "ЗАЕДНО - СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди