изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:25 EEST
МАЙКИ ИСКАТ ФИКСИРАНА ДАТА ЗА ДЕТСКИТЕ    
НовиниМайки излязоха на протест вчера пред сградата на Общинската служба за социално подпомагане в Добрич. Повод за недоволството им бе изплащането на така наречените "детски", което от около половин година е факт в края на месеца, а в някои случаи и в началото на следващия.

Те настояват за фиксирана дата за плащане на въпросните 35 лева. "Детската градина се плаща до десето число на месеца. А аз не мога да я платя. Без работа съм, тези деца какво ще ядат?!" - заяви една от майките. Иванка Великова има две деца - на 18 и 3 години, и смята, че детските, освен да се плащат навреме, трябва да станат поне 50 лева. В Добрич безработицата е тежка, хората са пълни със заеми, заявиха още майките и добавиха: "Няма да раждаме повече деца!". Участниците в протеста, сред които имаше и възрастни хора, настояваха за навременно получаване на всички социални плащания.
Всъщност, никой от присъстващите пред сградата на социални грижи не знаеше кой точно е организирал протеста. Една от майките сподели, че научила за него от бележка на банкомата, като се наредила да провери дали има детски. Друга пък чула от детската градина.
В момента по закон детските добавки се превеждат до края на месеца. Допреди няколко месеца обаче практиката бе да се получават между 15-о и 20-о число.
 


Сходни връзки

МАЙКИ ИСКАТ ФИКСИРАНА ДАТА ЗА ДЕТСКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди