изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:12 EEST
СТУДЕНТ ОТ ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В ПЕТ ДЪРЖАВИ    
НовиниТова е второкурсникът от Международния колеж Калоян Костадинов, който смята, че младите хора могат да променят условията на живот и работа в ЕС

В рамките на по-малко от два месеца представители на Националното представителство на студентските съвети са взели участие в младежки форуми в пет различни държави - Израел, Испания, Румъния, Финландия и Македония. Като член на комисията по международните въпроси на НПСС, студентът Калоян Костадинов - Кал от Висше училище Международен колеж е представил България във всеки един от форумите, информираха от учебното заведение.
Двете най-големи срещи са били 58-ото Общо изборно общо събрание на Европейския студентски съюз, проведено в Испания, както и срещата на студентските организации от Средиземноморския регион в Израел. По време на първия форум българските представители завоювали домакинство на подобно общо събрание на европейската организация през 2011 година, което ще събере представители от над 30 държави във Варна. За пръв път в над 20-годишната история на Европейския студентски съюз, българин е избран за участник в работна комисия на организацията. Това е Лилия Иванова, която ще участва в комисията за Международно развитие. В Израел представителите на НПСС обсъдили различни методи за насърчаване на младежките дейности в страните от средиземноморския регион, на срещи с представители на местната и централната власт, сред които заместник-кметът на Тел Авив и представители на кабинета на министър-председателя на страната.
"Много се радвам, че като председател на Студентски съвет на Висше училище Международен колеж и нов член на НПСС ми бе гласувано доверие да работя за подобряване на съвместната дейност между българските студентски организации и чуждестранните такива. До момента постигаме огромни успехи със спечелването на домакинството на общото събрание на Европейския студентски съюз, българския представител в една от комисиите на организацията, както и бързите темпове, с които вървим към създаването на Български Младежки Съвет" - споделя Калоян Костадинов и добавя: "Високо мотивиращо е да се срещаме с хора, които реално ни показват с постиженията си, че бъдещето зависи от нас. От всеки един. Младите сме хората, които можем да променим и подобрим условията на живот и работа в Европейския съюз. Студентски съвет на Висше училище Международен колеж е може би най-пъстрият в България, защото студенти, членуващи в него, има от Русия, Англия, Румъния и Германия, благодарение на което черпим опит от света и създаваме много повече контакти".
 


Сходни връзки

СТУДЕНТ ОТ ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В ПЕТ ДЪРЖАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди