изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:31 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ ЗАМИНАВАТ ЗА ГЕРМАНИЯ    
ОбразованиеЗаедно с двама преподаватели те ще гостуват в град Висмар,  по съвместния си проект с гимназия "Тиза фон дер Шуленбург"

13 ученици и двама преподаватели от Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" заминават на 30 май за германския град Висмар. Посещението е по проект „Медийният образ на политическия емигрант преди и след 1989 година”. Добричките  младежи ще вземат участие във втората работна среща по проекта, която ще продължи девет дни, съобщиха от гимназията и припомниха, че първата среща с партньорите от гимназия „Тиза фон дер Шуленбург” се проведе в Добрич преди месец. Нашите ученици ще живеят в приемни семейства. Очаква ги много интересна и напрегната програма - дискусии, уъркшопове, посещения на музей и забележителности в градовете Любек, Шверин, Росток и Берлин, състезание по кану и грил-парти. За българската вечер добричлии са подготвили концерт от народни танци, презентации и филми за България. На срещата те ще представят и свои постери и  видео-клипове, както и трите уеб-страници на проекта. На път за Германия между два полета учениците ще разгледат унгарската столица Будапеща.
Проектът се финансира от програма „Европейци за мир” на фондация „Памет, отговорност и бъдеще”, Берлин.  През миналата седмица програмата одобри поредния - трети съвместен проект на двете училища, който ще стартира през септември, съобщиха още от ФСГ. Той ще бъде посветен на свободата на пътуванията през епохата на социализма.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ ЗАМИНАВАТ ЗА ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди