изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:23 EEST
ТВОРЧЕСКИ ПОЛЪХ ОТ БЕЛИЯ ГРАД    
КултураБалчишките деца са изключително талантливи и изявени в различни области - изобразително изкуство, литература, спорт и т.н. Днес НДТ ви представя творчеството на няколко от тях - възпитаници на основно училище "Св. св. Кирил и Методий".

 

Красиви залези

 

Разхождам се по Балчишката дамба. Надвечер е. Свечерява се и залезът е прекрасен. Дърветата са придобили оранжево-кафеникави сенки, вълните уморено се приготвят за сън. Морето е алено от залязващото слънце.

Облаците са леко розови. Фенерите по тази нова крайбрежна улица осветяват цялата тази красота. Сядам на една пейка. Над мен са клоните на старо дърво. Започва моя диалог с него. То е мъдро, защото много е живяло и много е видяло. Нашепва приказки и легенди за морето, звездите, пясъка, лодките, морските хора. Птиците правят последен повик, за да се съберат на ято и да се приготвят за нощувка. В далечината се чува гръм. Може би наближава пролетна буря.

Усещам как няколко капки дъжд падат върху главата ми и се стичат по лицето. Това са сълзите на времето. Когато натежат, там горе в небето, падат на земята, за да я пречистят и обновят. Колко е хубава пролетната Дамба!

Един стар човек се разхожда, за да преодолее скуката и самотата. Той въздъхва радостно в очакване на идващата пролет. Ето, слънцето се скрива. Показва се луната. Тя целува морето, мен и стареца и ни дарява вселенската си благословия.

Красива е моята залезна България!

 

Ерсин Исмаилов, 8 "б" клас

 

Добруджа

 

Аз в България роден съм,

Добруджа е моят край.

Истински я аз обичам,

тя за мен е като рай.

Имаме си ний полета,

златен клас във тях расте.

Всеки може да ги види,

може сам да разбере.

Обърнете се на изток,

там е нашето море!!!

Всичко имаме си ние,

всеки да го разбере.

 

Димитър Михайлов, 6 "а" клас

 

 


Сходни връзки

ТВОРЧЕСКИ ПОЛЪХ ОТ БЕЛИЯ ГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди