изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:07 EET
Колет с лаптоп и скимиращи устройства е задържан във Варна при акция на служители на ГДБОП    
Ред и сигурност Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу банковата система е започнала вчера на територията на Варна. В акцията са участвали служители на ГДБОП, колегите им от Варна и Агенция “Митници”. При извършените претърсвания  в офис на куриерска фирма е иззета пратка, пристигнала от Канада. Тя била адресирана до варненски получател.

Оказало се, че в колета имало лаптоп и скимиращи технически устройства за събиране и съхраняване на данни за банкоматни карти и ПИН- кодовете им. Събраната до този момент информация дава основание да се предполага, че в тези устройства се съхраняват данни, с които могат да се изготвят неистински банкоматни карти и да се източват банкови сметки на чужденци. Те вече са били употребявани в чужбина. Правело впечатление, че са с различна големина, съобразена с банкоматите, на които са монтирани и каквито няма в България.
По случая е образувано досъдебно производство. Изградена е работна версия за организирана престъпна група, която се занимава с източване на банкови сметки, изяснява се съпричастността на получателя към извършени и подготвяни престъпления.
Предстои назначаването на експертизи, които ще могат да изяснят данните, заложени в откритите устройства.

 


Сходни връзки

Колет с лаптоп и скимиращи устройства е задържан във Варна при акция на служители на ГДБОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди