изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:42 EET
ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ    
Новини

Придошлата вода затвори 10 души на 2-ри етаж в цех в селото. Изсипалият се дъжд в петъчния следобед съсипа дворовете, овошките и лозята на хората в Приморци, каза за НДТ кметският наместник на селото Янко Янков. Той добави,че за около час валеж над селото са паднали около 40 л/кв. м, като водата по пътя си към дерето отнесла подпорна стена на цеха за бутилиране на оцет в селото и портала му.



 «Целият първи етаж бе с над половин метър вода и хората се бяха качилина втория етаж» - каза още Янков. След попаден сигнал хора от пожарната и Гражданска защита са евакуирали затворените работници, като шефът на ГЗ Костадин Георгиев заяви, че няма пострадали. Собственикът на цеха Пламен Недев бекатегоричен, че тепърва се прави оглед и ще се оценява на колко възлизат щетите.

 


Сходни връзки

ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-05-29 @ 17:52 EEST
Много гадно наистина. Но градушка не пада за първи път в Добруджа. При толкова топло време дори това е нормално да се случва. За целта се каклулират разходи по застраховане на площи и други видове активи. Всеизвестно е, че българският застраховател е много честен, но няма как... Някои разходи в селското стопанство са необходими.
ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-05-29 @ 22:16 EEST
Май имаше една структура-като държ.агенция за борба с градушките.Дали съществува още,с какви държ.пари разполага?!Кой ще ни каже?Добруджа,всеизвестно,е селскостопански район,стотици хиляди дка култури се засяват всяка година.Трябва ли селските стопани/дори и застраховани/да треперят всеки път,когато метеоролозите оцветят картата в червено-за опасност от градушки?
ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-05-29 @ 23:05 EEST

Ами има такава структура. Днес функционира не много ефективно, за разлика от преди. Но по принцип градушката е с ограничена зона на поразяване. Въпреки това опитните земеделци знаят, че всяка продукция на полето се застрахова. За да е мирно селото. :)

ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-06-01 @ 18:46 EEST

Тука пише някой застраховател.

ГРАДУШКА СЪСИПА СЕЛСКИТЕ ДВОРОВЕ В ПРИМОРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-06-02 @ 09:51 EEST

Да речем, че не е застраховател, а човек с диплома по аграрна икономика. ;-) Това обаче няма никакво значение - фактите са си факти. Имаш два избора - или да живееш като по времето на Яворов ("Да беше, гръм, да беше чума... А то градушка ни удари...." ) ,или да работиш според науката и опита.

Келепира си е келепир, ама фактите са си факти. Както в природата, така и в бизнеса, тарикатите рано или късно отиват в разход. Надявам се правиш разлика между тарикатлък и предприемчивост. -)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди