изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:33 EEST
Сее се страх в обществото, смята Първанов    
Новини
Стават странни неща в България, коментира президентът Георги Първанов мнението, че страната ни се превръща в полицейска държава. Вчера в анализ списание ”Икономист” писа, че България върви към полицейска държава. Атмосферата на безнаказаност, която беше превзела България, в общи линии си отиде, отбеляза изданието.


"Не може да не ви прави впечатление, че покрай онези необходими действия на полицията, които трябва да респектират престъпността, успоредно с това сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата. Те са  част точно от този стремеж да се внуши, да се създаде страх в обществото”, каза още Първанов при откриване на храм "Вси Светии” в село Витановци, Пернишко.
 
Президентът беше категоричен, че темата е много сериозна и ще направи коментар по нея в близките седмици или месеци.


Първанов смята, че намаляването на състава на Съвета за електронни медии (СЕМ) е опит да се контролират медиите и да се всява страх сред журналистите, предеда БНР. Това било обезпокоително, според него.

Държавният глава се надява да се обърне внимание на мотивите, с които той вчера наложи вето на измененията в Закона за радиото и телевизията. По думите му не става дума за самия закон. “Този закон беше поводът, по който аз да изкажа своите принципни възражения по начина, по който се подготвят и приемат много от законите в този състав на парламента.
Казано е и в самия документ – не може да се правят закони, с които да се решава един или друг персонален въпрос“, обясни Първанов.

По думите му и в мотивите ясно е казано, че става дума точно за това: да се отстрани точно определен човек от СЕМ и да се запазят други. “Не може да се правят два последователни закона, в които принципите са различни и дори има два противоречащи помежду си.

По един начин бяха решени въпросите, когато ставаше дума за КРС, по друг начин са решени сега – когато става дума за СЕМ“, коментира президентът. Според него, не могат произволно да се прекратяват мандатите на членовете, на който и да е регулаторен орган.

"С всяко следващо правителство ще идва някой, който ще променя законите, ще променя съставите, ще пренарежда мандатите. Това не е правова държава", посочи президентът, цитиран от БТА.

Държавният глава предупреди управляващите да не правят импровизации по отношение на бюджета и актуализирането му, защото това може да дестабилизира страната.
dir.bg

 


Сходни връзки

Сее се страх в обществото, смята Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди