изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:38 EEST
Скандал разтърси новата правителствена коалиция в Лондон    
По света По-малко от три седмици, след като бе създадена, управляващата коалиция във Великобритания бе разтърсена от скандал заради покриване на лични разходи с държавни средства, съобщи ДПА. Преди година сходен скандал принуди редица британски депутати да подадат оставка.


Зам.-министърът на финансите Дейвид Лоус днес бе принуден да се извини, че е поискал да му бъдат компенсирани 40 хиляди лири, които той платил като наем за помещения, собственост на неговия хомосексуален партньор. Скандалът избухна след публикация на вестник "Дейли телеграф".

Лоус, който е от младшия партньор в коалицията, Либералната демократическа партия, плащал като член на парламента по 950 британски лири на месец в продължение на пет години като наем за пет помещения, собственост на лобиста Джеймс Лънди. Лоус и Лънди са двойка от 2001 г. Само по себе си това е разкритие, защото само преди два дни  Лоус заяви в интервю за вестник "Таймс", че живее сам, отбелязва агенцията.

Британските закони не позволяват на членове на парламента да наемат помещения от роднини. Лоус обяснил, че се признал за хомосексуалист и за това че поддържа връзка с друг мъж едва сега, тъй като и той, и партньорът му са "хора, които изключително много държат да пазят личния си живот в тайна".

Лоус добавил, че нямал никакво намерение да извлича печалба, а да запази личния си живот и да не разкрива, че е хомосексуалист. Той обявил, че ще върне получените средства и че сам уведомил счетоводството на парламента за допуснатото от него нарушение. Самият Лоус е бивш банкер и е смятан за
милионер.

Британските медии днес припомнят, че Лоус се е изказвал много остро по адрес на членове на парламента, които бяха замесени в скандала с компенсациите миналата година. Изказва се предположението, че той ще бъде принуден да подаде оставка.

btv.bg

 


Сходни връзки

Скандал разтърси новата правителствена коалиция в Лондон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди