изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:48 EEST
Младата Лена от Германия спечели Евровизия    
По света
Представителката на Германия Лена Майер грабна първото място на песенния конкурс на Европа. 19-годишната изпълнителка донесе титлата на страната си с парчето "Satelite", събирайки общо 246 точки. На второ място се класира група maNga от Турция със 170 точки, а на трето - Ови и Паула Селинг от Румъния (162 точки). Резултатите бяха получени като сбор от гласуването на публиката и журито - 50 на 50.


България даде максимален брой точки на Сафура от Азербайджан и песента й "Drip Drop". Турция и Армения получиха съответно 10 и 8 точки.

През май месец Лена издаде първия си албум "My Cassette Player, който дебютира директно на първо място в немските класации. Преди да се яви на кастингите за Евровизия тя нямаше никакъв опит като професионална певица. Лена Майер и немският й екип не можеха да повярват, че са пожънали такъв огромен успех. На края на шоуто победителката изпя за втори път песента си, след което се обърна към публиката със закачливата реплика: "Това не може да е истина. Всички сте луди"

dir.bg

ВИДЕО: Вундeба! Германия победи в Евровизия

Лена Майер-Ландрут получи прекрасен подарък за 19-тия си рожден ден, който отпразнува преди дни и направи още по-голям подарък на родината си като спечели безапелационно тазгодишния конкурс Евровизия. Подобно щастие не беше спохождало Германия от 1982 г. насам, когато 17-годишната тогава Никол завоюва единствената до тази вечер победа за родината си.

Пред 18-хилядна публика в най-големия закрит стадион в норвежката столица Осло – „Telenor Arena” и над 120 милиона - пред малкия екран, внучката на бившия немски посланик в СССР грабна статуетката, за която мечтаеха изпълнители от 39 страни от Стария континент. Лена, с песента си "Satellite" събра завидните 246 точки, с които убедително изпревари представителите на двете ни съседки Турция и Румъния. Групата маНга донесе 170 точки за Истанбул, а Ови и Паула Селинг - 162 за Букурещ.

След съседите ни европейските зрители класираха дуото от Дания. На почетното пето място остана хубавицата от Азербайджан, за която българите изненадващо дадоха максималните 12 точки.

Победителката Лена завършва гимназия и се готви за тежки изпити по биология и история, но спечели конкурса като на шега.

Новата кралица на европейската музикална сцена издаде дебютния си албум в началото на май. Избрана е да представя Германия на Евровизия 2010, след като печели първото място в националния конкурс "Нашата звезда за Осло". Сингълът й "Satellite" оглавяви чартовете в Германия и стана платинен за рекордно кратко време след издаването му.

Днешният успех на Лена, която наричат германската Лили Алън, не беше изненадващ, тъй като слухове в мрежата я сочеха за фаворит в компанията на Белгия, Азербайджан, Турция и Дания.

Германия е страната с най-много участия в конкурса на Евровизия от началото му през 1956 г. Всъщност родината на Бах е пропускала само един път шоуто през 1996 г.

В днешния грандиозен финал участие взеха общо 25 държави. Сред тях директно, без да им се налага да преминават ситото на полуфиналите, се озоваха домакинът Норвегия и основателките на конкурса, така наречената "Голяма четворка" - Великобритания, Франция, Германия и Испания. Иберийците получиха шанса да изпълнят песента си два пъти, тъй като първото им представяне беше прекъснато от развилнял се фен, който изскочи на сцената.

В двете полуфинални вечери бяха избрани останалите 20 претенденти за музикалната корона на Стария континент за 2010 г. За съжаление нашата звезда Миро с песента „Ангел си ти” не успя да се класира в челната десетка сред общо 17-те изпълнители, представили се в сряда и отпадна от надпреварата.

За първи път в историята на Евровизия зрителите имаха възможност да гласуват за един или повече от своите фаворити още от самото начало на шоуто, та чак до 15 минути след края на последното изпълнение.

Както досега, вотът се даваше чрез телефонно обаждане или SMS. Мнението на публиката формира 50% от крайната оценка на певците. Другата половина зависеше от мнението на международно жури от музиканти - по петима от всяка от 39-те страни-участнички.

Обикновено България гласува за Гърция, Сърбия и Турция, но тази година моделът бе доста разчупен. След Азербайджан, българите пуснаха най-много SMS-и за Турция, но в родната тройка се вмъкна и Армения, чиято секси изпълнителка тотално е одрала кожата на Анджелина Джоли.

Победителката Германия пък получи малксималните 12 точки от Финландия, Естония, Дания, Испания, Словакия, Латвия, Норвегия, Швейцария и Швеция.

Като цяло, до финала стигнаха будещи недоумение изпълнители, като представителите на Русия, които със сигурност са докарали до депресия половин Европа сжаловитото си виене.

А що се отнася до България, остава ни да се уповаваме на приказката "нова година – нов късмет". Дано извадим повече късмет през 2011 г. в Берлин. По регламент столицата на държавата-победител е домакин на следващата Евровизия.

 

ВИДЕО: Вундeба! Германия победи в Евровизия

 


Сходни връзки

Младата Лена от Германия спечели Евровизия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди