изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:15 EEST
Здравен хороскоп – 31 май – 6 юни 2010    
Хороскоп През тази седмица Луната е намаляваща и позволява извършването на операции. На 31 май тя е в знака Козирог и не се препоръчват операции само върху органите, които управлява знакът Козирог – на костите и ставите, гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби.

Дните са благоприятни за лечебно-профилактични процедури свързани с костите, ставите, гръбнака, дълбинно почистване на кожата, изчистването на зъбен камък, отпускащи масажи и масажи за премахване продължителните блокажи по тялото. Ако операцията не може да бъде отложена, са необходими допълнителни действия за предпазване от усложнения в следващ ден, подходящ за целта според знака на Луната. По време на намаляваща Луна следоперативните рани зарастват по-бързо и опасността от възпалителни процеси е по-малка.

31 май е неблагоприятен ден предимно за родените през втората декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.
Възможни са депресии и обща отпадналост, ревматични болки, болки в зъбите, травми на краката, ендокринни проблеми и болки в стомаха. На този ден не прекалявайте с мазните, тестените и сладки храни, за да избегнете болки и киселини в стомаха, жлъчни колики и повишаване на кръвното налягане.
На 1 юни, в часовете между 06.41 и 08.08, Луната е "без курс", т. е. до напускането на знака Козирог тя не прави никакъв аспект с останалите планети и няма взаимодействие с тях. В такива моменти хората са по-разсеяни и невнимателни. Бъдете по-предпазливи и на сигурно място. Не взимайте важни решения и вършете предимно рутинна работа. В 08.09 часа Луната преминава в знака Водолей, където ще остане до 20.34 часа на 3 юни.

На 1, 2 и 3 юни не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените или сухожилията. Дните са подходящи за лечение и профилактика, свързани с изброените органи и кръвообращението.

На 2 юни родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей са предразположени към нервно безпокойство, хипертонични кризи, ендокринни проблеми, респираторни заболявания и лимфаденити.

3 юни е неблагоприятен ден за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. При хора с неврологични и психични заболявания са възможни пристъпи, маниакални прояви и фобии. Избягвайте употребата на силни лекарствени средства, опиати и алкохол. Свръхчувствителните и болните от астма да вземат мерки за здравето си – да избягват задимени помещения, дразнещи газове и всякакви алергени – хранителни, растителни или животински, за да не предизвикате пристъпи. При хора със сериозни емоционални проблеми са възможни самоубийства – отравяния и удавяния. Не влизайте в неохраняеми водоеми и не шофирайте в нетрезво състояние или недоспали. Възможни са травми в областта на гръдната кост и ребрата, както и сърдечни пристъпи. Не оставяйте запалена цигара в пепелника или да я изхвърлите неугасена. Преди да излезете от дома или офиса проверете за неизключени електроуреди или газови бойлери и котлони. Мунданно аспектите създават предпоставки за взривове, пожари, убийства, транспортни произшествия, инциденти по време на спортни игри и увеличаване на агресията, която може да кулминира около 6-7 юни. В часовете между 17.56 и 20.34 Луната е "без курс" и се изисква да бъдете по-предпазливи.

На 3 юни в 20.35 часа Луната преминава в знака Риби, където ще бъде до 08.50 часа на 6 юни.

На 5 юни в 01.14 часа Луната преминава във фаза Последна четвърт. При смяната на Лунната фаза се променя водният баланс в организма, разпределението на жизнената енергия е променливо. На този ден е желателно да не се претоварвате. Успоредно с това Марс, Юпитер, Уран и Нептун са в критични градуси в следващите дни, а това е предпоставка за кризисни ситуации. На 5 юни най-уязвими са родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възможни са нервни пристъпи, възпаления на бронхите и белите дробове, алергични прояви и отравяния. На този ден е изключително полезно изчистването на организма от токсините с 24 часов прием само на вода и/или прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове не по-малко от 2,5-3 литра. По този начин ще подобрите общото си здравословно състояние и имунната система.

На 6 юни в 08.51 часа Луната преминава в знака Овен. Денят е почивен и не е оперативен, но на този ден не се препоръчват операции на ириса и стъкловидното тяло на очите, мозъчни операции, на горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите – без пулпата. През тези дни можете успешно да проведете лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи и особено за подобряване на кръвообращението. Още с навлизането в знака Овен Луната прави съвпад с Юпитер и Уран в Овен, както и опозиция със Сатурн. Този ден, както и 5 юни, е с предизвикателни аспекти и създава предпоставки за увеличаване броя на инцидентите. В мунданен план са възможни инциденти със самолети, бомбени атентати и агресия в горещите точки по света. Бъдете умерени във всичко и избягвайте прекалената употреба на алкохол, лютиви храни и подправки, както и спекулации.

В здравословен аспект с навлизането на Юпитер и Уран в Овен ще се акцентират заболяванията свързани със соматично-моторния център на главния мозък, главоболия тип мигрена, травми на главата, парализа на лицевия нерв или нарушение в мозъчното кръвообращение. Знакът Овен и неговият управител Марс се свързват и с жлезистата обмяна на кръвта, с отделянето на адреналин и с хормоните на предната част на хипофизата. При определени аспекти и акценти на знака Овен в рождения хороскоп при някои хора ще бъдат засегнати посочените органи и заболявания в периода 6 юни – 9 септември. Особено уязвими са родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Посочените знаци е желателно да не претоварват мозъчната си дейност, да избягват силните емоции и стресови ситуации, както и да не предприемат рискове.
Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

ТВОИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2010 ГОДИНА

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 31 май – 6 юни 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди