изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:55 EEST
Формула 1: Хамилтън постигна първата си победа през сезона    
Спорт

Люис Хамилтън постигна първа победа през този сезон като спечели Гран при на Турция. На втора позиция завърши съотборникът му Дженсън Бътън, а трети финишира стартиралият от първа полпозишън Марк Уебър. Състезанието на пистатa в Истанбул ще се запомни с катастрофа на лидерите от Ред Бул  Себастиан Фетел и Марк Уебър. В 41-та обиколка германецът се сблъска със съотборника си и напусна състезанието.



Инцидентът се случи на завой номер 12 от трасето, като вината, поне за момента, пада основно върху Фетел. Той опита изпреварване от вътрешната страна на пистата, като се блъсна в болида на Уебър и двамата излетяха от настилката в зоната за сигурност. Уебър успя да се върне след като смени преден спойлер, но бе изпреварен от болидите на Макларън.

Седем обиколки преди края Хамилтън бе изпреварен от Бътън отново на завой номер 12, но в последствие, само няколко минути по-късно, той възвърна лидерската си позиция и не я изпусна до самия край.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер постигна най-доброто си класиране през сезона завършвайки 4-ти, следван от съотборника си Нико Розберг. На 6-та позиция финишира Роберт Кубица, 7-ми завърши Фелипе Маса. Първите десет допълниха Фернандо Алонсо, Адриан Сутил и Камуи Кобаяши. http://www.btv.bg

Топ 10 на нежните половинки във Формула 1

 


Сходни връзки

Формула 1: Хамилтън постигна първата си победа през сезона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди