изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:59 EET
Полицията погна ”Мошениците” с нова акция    
Ред и сигурност Трима души са задържани рано тази сутрин при специализирана полицейска операция „Мошениците”, свързана с чужд инвеститор. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус".  Засилено полицейско присъствие има в района на Панчарево и на бул. „Черни връх” в София.

"Проверени са четири адреса, задържана е документация, която засяга икономически процеси от 2008 до 2010 г.", уточни  министър Цветанов.
Министърът даде да се разбере, че операцията е в защита на интересите на чужди инвеститори, които са били измамени от българските си партньори. Ставало въпрос за голям чужд инвеститор, направил опит да инвестира в България и попаднал на местни представители, които вместо да работят за бизнеса, с чуждите пари си купували имоти, техника, офиси и други.
В размер на 1 685 000 лева са разпилените инвестиции вследствие на дейността на задържаните, допълни Цветан Цветанов.

Това е поредната операция на МВР. Преди две седмици, на 14 май, на територията на столицата беше проведена друга операция -  „Дедесарите”. Тогава бяха задържани 15 души, голяма част от които криминално проявени.
Ставаше дума за йерархически организирана престъпна група, специализирана в извършването на данъчни престъпления, причинила щети на държавния бюджет в размер на над 40 млн. лева през последните години.

 


Сходни връзки

Полицията погна ”Мошениците” с нова акция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди