изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:28 EEST
Уволнен прокурор забърка шефа на Етичната комисия на ВСС в скандала “Темида бийч” в Приморско    
Новини
Цони Цонев е личен приятел с районния прокурор на Царево Кънчо Крумов, има двойнствен морал в поведението му. Това каза в предаването Тази сутрин на бТВ бившият апелативен прокурор на Бургас Йордан Иванов – уволнен дисциплинарно за уронване престижа на съдебната власт. Той бе един от отстранените за контакти с Красьо Черния от ВСС


Междувременно името на Иванов бе набъркано в пореден скандал – този път с имотите на “бедните роднини” на магистрати в Приморско, добили известност като “Темида бийч” и “Магистратски ливади”. Доведеният му син Петър Попов изплува сред крайно нуждаещите се, получили право срещу по-малко от 2000 лв. да застрои над 400 квадратни метра.

Доведеният ми син живее от години самостоятелно. Когато е кандидатствал през 2004 г. е бил редовен студен в София и научих в края на 2008 че има отстъпено право на строеж. Той го е получил в края на 2006 г. Община Приморско водеше активна социална политика. В Наредбата на Общинския съвет няма изискване да е живял 5 г. в общината, а да не е имал имот, който е продал и после да иска отново, коментира Иванов.

Проявих интерес, когато името ми беше намесено в този скандал, каза още той. “Нито е извършил престъпление, нито административно нарушение. Не съм виждал документите, които е попълвал. Няма проект, няма строително разрешение, нищо не е построено, никога нищо не е проектирано и не е правено”, категоричен бе Иванов.

Управляващите са прави, искайки оставките на членовете на ВСС, коментира той. Иванов обвини шефа на Етичната комисия на ВСС Цони Цонев в двойнствен морал.

Иванов отхвърли обвиненията на Цонев, че е възпрепятствал назначената през 2007 г. проверка за злоупотреби с имоти в общината.

“Без да посочи нито един документ, директно заяви, че аз съм виновник за това да няма разследване. Той е личен приятел с Кънчо Крумов, многократно му е гостувал, почива там лятно време, обгрижван от него, ходи на лов там. Нека да се провери какви са отношенията между тях и дали е знаел, че майката на Крумов е имала отстъпено право на строеж”, призова Иванов.

По думите на Иванов нямало начин Цонев да не е знаел, че районният прокурор на Царево е лично заинтересован, тъй като близките му са получили право на строеж и разни други имоти.

“Районният прокурор на Царево Кънчо Крумов, заедно с един от сегашните зам.-кметове и един от общинските съветници, сменят патрона на шефа на служба “Общински имоти”. Това го научавам сега от хора от общината, каза Иванов. По думите му старото ръководство не е предало архива на общината на новото. “Нека се установи къде са били дневниците. Искам да се извърши проверка и да се види къде са били тези материали. Нека се провери дали майката на Крумов също е имала отстъпено право на строеж на Узунджата, както се говори”, каза Иванов.

Дневникът с молбите на кандидатстващите изплува преди няколко дни.


Поведението на Цонев говори за двойнствен морал и аз не приемам тази позиция, не можеш да мериш с различен аршин – “нашите хора” по едни начин, другите по друг, отсече той. До ден днешен не съм виждал никакви документи, каза Иванов.

Нека видим къде е бил моралът на г-н Цонев и в още един случай, каза Иванов и заяви, че има предоставен имот също на районен прокурор – той получава имот, апартамент, след което декларира жилищна нужда и получава отстъпено право на строеж на друго място, след което той кандидатства за повишение, за по-висока длъжност. Водено е разследване от Софийска градска прокуратура и е записано, че колегата е извършил престъпление, но е погасено по давност. Цони Цонев се изказва ласкаво за този колега – става въпрос за Жанет Кунева – сега е зам.-апелативен прокурор в град Бургас. Нека видим къде е бил моралът на г-н Цонев. Различен стандарт в етиката и морала има. Държа да се извърши пълна и подробна проверка от инспектората на ВСС, заяви Иванов.

“Цонев не ми е приятел, бих се радвал, ако ми е, не ми е гостувал по никакви поводи. Майка ми в последните 14 г. работи като камериерка в Китен. Не притежавам никакъв недвижим имот. Никой от семейството ми не е придобивал общинска собственост. Майка ми е имала отстъпено право на строеж, изтекло преди три години”, каза в поискано от него самия включване по телефона за право на отговор и Крумов. Когато някой щипне нещо от вашите хора, реввате - досега сте го правил подмолно, а сега за първи път открито, каза за Иванов той.

“Не приемам това определение Красьо Черния – нямам впечатлнения да е черен, просто млад човек, доста интелигентен, доста информиран. Говорили сме на общи теми”, каза Иванов по повод на контактите си с Красьо Черния. “Какво можете да говорите за 6,9 или 11 секунди. Аз съм го виждал два пъти в компания на колеги и то около ВСС – в едно кафене съвсем близо. Не съм имал никакви разговори с него, професионални или специални. Той сподели, че има приятелка в Бургас и че ще е радостен да се видим. Разговорите ни са от порядъка на секунди, нищо съществено. Просто да ме види – затова ми звъни. Никога не ми е предлагал услугите си”, уточни Иванов.

ВСС ще изслуша в понеделник петимата магистрати, замесени в скандала с имотите на роднини в Приморско.
 
"Справихме се достойно със случая "Красьо Черния", ще се справим и с този случай", каза преди дни Цони Цонев пред бТВ по случая Приморско. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Уволнен прокурор забърка шефа на Етичната комисия на ВСС в скандала “Темида бийч” в Приморско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди