изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:50 EEST
АЛБЕНА ПОДАВА РЪКА НА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ    
СпортПрез следващата година се предвижда курортът да е домакин на състезания по пет вида спорт


Турнир по плажен волейбол за юноши и девойки, родени през 1991 и 1992 година, се проведе от 28 до 30 май в курорта Албена. Той премина под мотото "Социализация (адаптация) на деца без родителски надзор", в надпреварата се включиха и възпитаници на домове в страната. Инициативата се осъществи благодарение на партньорството на Албена и Българската асоциация по плажен волейбол (БАПВ). Основни спонсори бяха "Добруджански хляб" АД и "Е.ОН България" ЕАД, подкрепа по организацията оказа и "Булстрад Живот". Турнирът се реализира и с любезното съдействие на изпълнителния директор на Албена Красимир Станев. Майсторски умения в плажния волейбол премериха 24 състезателни двойки от Кърджали, Перник, Бургас, Варна, Пловдив, София и др. С тях сили мериха и отбори от домовете за деца, лишени от родителски грижи, в Бургас и Силистра. Благодарение на спонсорите на участниците бяха осигурени, награди и незабравими преживявания на морския бряг в курорта. Турнирът се проведе на специално изграден стадион за плажен волейбол пред хотел "Калиопа".
Въпреки икономическата криза, организаторите предвиждат инициативата да не е еднократен акт, а дългосрочен ангажимент за популяризиране на спорта сред младите хора и социализацията чрез него на деца в неравностойно положение, стана ясно на пресконференция. В нея участваха председателят на БАПВ Валентин Заяков, изпълнителният директор на Албена Красимир Станев, генералният мениджър на "Добруджански хляб" Енчо Малев и Дария Манева - директор комуникации в "Е.ОН България". Валентин Заяков съобщи, че се предвижда от следващата година в курорта да стартира програма, включваща пет спорта - плажен волейбол, плажен футбол, плажен хандбал, плажен тенис и шахмат. Тя ще е за пет години и ще се търси финансиране и от Европейския съюз. Красимир Станев изрази надежда с програмата да се реализира идеята за достъп на децата от домове до красивите плажове на Албена. Приветстваме инициативата и сме готови да помагаме, каза Енчо Малев. Той посочи, че фирмата му винаги е била отворена да приобщава деца в неравностойно положение. И съобщи, че от април в "Добруджански хляб" работи едно момче от дома "Дъга" в Добрич. Благодарност да се включат в инициативата изказа и Дария Манева. 
НДТ


 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОДАВА РЪКА НА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.73 секунди