изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:33 EEST
Добричкият окръжен съд изиска за трите път доказателства по дело срещу контрольор на пътни такси    
Ред и сигурностЗа трети път Добричкият окръжен съд изисква по искане на адвокатите на 41-годишния Илиян И. Ст. допълнителни доказателства от Агенция „Пътна инфраструктура”, САД – КИС на МВР и Митница – Варна. Те трябва да предоставят данни за влезлите и излезли автомобили със закупени винетни стикери в периода на повдигнатото обвинение срещу бившия контрольор на пътни такси, справка за колите, които не са напуснали страната в този срок, както и за тези, влезли като нов внос.

 Институциите са изпратили непълни отговори на поставените им в предходните съдебни заседания въпроси.

Срещу Илиян Ст. е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 01.06.2006 г. – 31.08.2006 г. е пропуснал в Република България през ГКПП Кардам, без да събере винетни такси и да издаде квитанции, 547 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 23 558,98 лв. за държавата.

На предходното заседание Добричкият окръжен съд изслуша, но не прие, съдебно-счетоводната експертиза по делото, според която размерът на причинените вреди е в размер на 20 558 лв. Предстои да бъде назначена допълнителна експертиза, след получаване на поисканите справки.

Процесът ще продължи на 28.06.2010 г.

 

31.05.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд изиска за трите път доказателства по дело срещу контрольор на пътни такси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди