изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:40 EET
ДОБРИЧЛИИ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ СЛЕД ОБЯВЕНИТЕ СРОКОВЕ    
НовиниГражданите на Добрич предпочитат да плащат данъците си след обявените срокове, съобщава сайтът на община Добрич.

Изводът е направен след проведена анкета на сайта на общината на тема "Кога плащате данък сгради, данък МПС и такса смет". В нея са участвали близо 300 посетители. Според резултатите, близо половината от анкетираните - 49 %, предпочитат да изплащат дължимите налози в края на годината и след определените срокове. Следват гражданите, които плащат данъците си в сроковете с 5 % отстъпка. Техният дял надминава 43%. Най-малкият процент - около 7%, от участвалите в анкетата се разплащат разсрочено през годината. Анкетите на официалната интернет-страницата на община Добрич www.dobrich.bg нямат представителен характер, нито са социологически проучвания.
От общината посочват, че данните от анкетата са много близки до реалните данни за данъкоплатците през 2009 г., предоставени от общински отдел „Местни данъци и такси": Най-голям процент от 54,39% е на добричлии, които са платили данък върху недвижимите имоти и такса „битови отпадъци” през м. декември и след обявените срокове. На второ място се нареждат платилите в сроковете, в които се предлагат отстъпки. Техният дял е 44,57% за данък върху недвижими имоти и такса „битови отпадъци” и 26,13% за данък МПС. Най-малък е делът на гражданите, които следят сроковете на разсрочено плащане през годината - 1 % за данък сгради и близо 5 % за данък превозни средства.
Следващата тема на анкетата, за която ще може да се гласува в сайта на община Добрич www.dobrich.bg, е "От къде се информирате за проектите, които изпълнява община град Добрич?"
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ СЛЕД ОБЯВЕНИТЕ СРОКОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди