изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:21 EEST
ДОБРИЧКА ПРЕМИЕРА НА ФИЛМА „НЕ ДИШАЙ”    
Култура44,4 на сто от населението на България вече са активни пушачи, сочи ново изследване

На 1 юни от 12 часа в кино "Икар" в Добрич ще се състои премиерата на документалния филм " Не дишай!", съобщиха от общината в Добрич. Той е поредна лента с превантивен характер на продуцентската къща "Прима Арт". През последните две години продуцентите гостуваха с предишните два филма "Умирай лесно-1" и "Умирай лесно-2". Те са посветени на нарастващата агресия сред подрастващите, както и на войната по пътищата, която, за съжаление, взема твърде много жертви сред младите хора. Филмите бяха закупени от общината в Добрич и разпространени по училища и заинтересовани институции.
Новият филм е по сценарий на известната журналистка от БНР, Програма "Хоризонт" Емилия Антова. Продуцент на филма "Не дишай" е община Варна, където днес ще се състои първата прожекция на лентата. Утре Емилия Антова ще пристигне в Добрич за да представи филма. Той разказва за драматичните последици от тютюнопушенето.
Камерата влиза в Белодробната и Онкологичната болници в София, където умиращи пациенти разказват през сълзи как лекомислено вече губят живото си, заради вредния навик. Зрителите ще чуят и мненията на най-известните специалисти в областта на белодробните болести. Виден психолог прави драматичен анализ на поведението не само на подрастващите, но и на родителите, които са техен модел за подражание. Според него, превантивната работа с учениците по тази тема би трябвало да започва още от крехка детска възраст, а не на 16- 18 години, тъй като през последните няколко години рязко е паднала възрастта, при която децата запалват първата цигара. Твърде тревожно звучи и последното изследване за употребата на цигари. Доскоро 39 на сто от българите бяха активните пушачи, а изследване буквално от последните дни твърди, че процента вече е 44.4 на сто от населението.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ПРЕМИЕРА НА ФИЛМА „НЕ ДИШАЙ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди