изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:03 EET
СТАРТИРА АКЦИЯ "ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ"    
Ред и сигурностТрадиционната полицейска акция "Ваканция! да пазим живота на децата на пътя" стартира от днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.


Целта й е заострянето на вниманието на децата - велосипедисти, пешеходци, пътници в автомобили, на родителите и на водачите по време на лятната ваканция. Статистиката сочи, че от 1 юни до 31 август м. г. в Добричка област при пътно-транспортни произшествия са загинали 4 деца, а други 19 са ранени. Румен Стоянов от "Пътна полиция" съобщи, че през летните месеци ще бъде засилено наблюдението в районите, в които вероятността от възникване на пътни инциденти е най-голяма. В Добрич това са пред градския парк "Свети Георги", в районите на училищата "Хр. Смирненски", "Н. Й. Вапцаров" и др. Препоръките на "Пътна полиция" към водачите, родителите и децата и младежите - четете в сайта на НДТ - ndtnews.hopto.org.
Спад на пострадалите при катастрофи от началото на годината в Добричка област отчита КАТ. До края на май при тежки инциденти са загинали седем души, а ранените са 40. За същия период на м. г. жертвите са били също седем, но ранените - 75. По-малко са и пострадалите деца - 15 ранени и едно загинало през 2009 година, при 12 ранени през тази.
Няма регистрирани произшествия в областта по време на абитуриентските балове, съобщи Румен Стоянов. Не са констатирани и нарушения. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ "ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди